Bawani vs Sharifah : UUM ak kecewa dengan korang!!!

Assalamualaikum...

Semalam ak baru berkesempatan buka tenet tu pun gune maxis rm2 punye service, limit 100mb je.....sempat lah cek email semua, n tetibe ak nampak macam satu trending status emo dari member2 u ak...semua berstatus x puas hati dengan Syarifah??? Lolll, if korang yg ikut blog ak nie for sure faham y ak macam bler2 sikit2 yelah tenet ak kne potong x bayar lg..ahakk..


Ari nie ak ambik kesempatan datang kat CC n cek dekat Youtube ape kes dengan UUM, Bawani n Syarifah...... For real I was SHOCK...memang betul2 terkejut, student bertanya....itu HAK STUDENT untuk bertanya, student memberikan PENDAPAT, itu lagi satu HAK STUDENT....but then HAK BERSUARA tu ditarik dengan biadap oleh seorang wanita yang sangat sombong lagi angkuh.....dengan hanya bersuara LISTEN...LISTEN...LISTEN...LISTEN....for real, ak memang terkejut dengan gaya perilaku seorang yang kononnya berpendidikan memperlakukan sesuatu yang bodoh terhadap student....

That Syarifah memang nampak sangat angkuhnya bila die mula bercakap yang entah2...sampaikan dia meluahkan sesuatu yang dia sendiri tak amalkan...RESPECT....mana perkataan RESPECT yang dia faham, is she RESPECT BAWANI bila dia rampas HAK BERSUARA dari seorang student yang cuma hendak melemparkan pendapat. No... Hormat orang lebih tua...yuppp, Ak yakin most Malaysian know how to respect adult but kena jugak tengok pada tempatnya....macam mana nak respect seseorang yang bodoh sombong bila die sendiri tidak pandai respect orang lain...

Jujur ak cakap, sebenarnya ak agak kecewa dengan gelagat student UUM yang menepuk tangan secara membabi buta...sory to say, Im UUM student too, but then bila tenguk balik video tu, rasa sangat macam hello, apa yang korang tengah LISTEN...tak nampak ke kawan korang tengah kena BASH secara terang-terang di khalayak ramai....n korang still dengan bangganya menepuk tangan tanda sokong dengan hujah-hujah sampah Syarifah.....Respect others...jangan sampai perkataan RESPECT tu sekadar tinggal perkataan...do it, not just say it.

Not only human have problem, animal have problem too....wowwww, sangat berpendidikan tinggi...then y not cerita pasal pokok2 yang menghadapi masalah kekurangan baja, or air....its their problem too right...but the problem right now is that do thous animal doing POLITIC, any demokrasi or republic in animal kingdom???? Its seem like i need to wach animal planets more after this... What Bawani say about other country tu memang betul, apa salahnya kita nak bandingkan dengan negara lain...semua yang dicakap tu adalah secara fakta yang bukan membabi buta....

Well its already happen n I just can say that Im totally kecewa dengan sikap SEBILANGAN student UUM yangada dalam dewan pada masa tu dengan bangganya menepuk tangan bersorak memalukan BAWANI....its totally RUDE n NO RESPECT.... Ak ada nampak beberapa orang yang muke tak puas hati n just LISTEN, its still ok at least they didt clap for nothing but ada jugak suara yang menjerit SETUJU....BETUL.....owhh maiii, apa yang kau setuju, apa yang betul???? Do you really understand about what happen on that time dude....dear friends, we all mahasiswa, orang luar cakap kita berpendidikan tinggi...but untuk menjadi seorang mahasiswa yang berpendidikan tinggi kita perlu mendengar dengan betul dan bukan secara membabi buta....sangat mengecewakan bila makin ramai yang mengutuk univerisiti tempat ak belajar but realitinya ak sendiri tak dapat sangkal bila ada antara kita yang secara bebal bertindak tanpa memilkir..... Sokong dengan Syarifah??? Erkkk, ak rasa korang kena lihat apa itu definisi RESPECT/HORMAT sebelum korang betul2 sekadar bercakap tapi tidak bertindak...sorry friez...

potpetpotpet : mentaliti mahasiswa ada di aras yang sewajarnya, jangan siakan

Popular Posts