Aku Dah Penat....

Assalamualaikum...

Minta maaf terlebih dahulu dari ak kat sesiapa sahaja yang mungkin akan terasa or tak suka dengan apa yang ak akan tulis. Tapi jujur ak cakap, ak dah penat...ak dah penat nak jadi batu duduk diam bila ada yang selalu berkata-kata tanpa pernah nak memahami situasi ak...

Terima kasih dekat kawan ak yang baru je chat dengan ak petang tadi...dia dah cakap sesuatu yang selama nie ak dah biasa dengar dan ak pekak kan telinga, tapi nak buat macam mana, hari nie bila ak pikir balik cukup lah semua tu...ak dah penat... 

Ramai kawan ak cakap ak kuat menipu...yes, memang ak mengaku ak kuat propa...tapi propa ak ada masanya, kadang2 propa ak tu untuk ak sembunyikan zahir yang ak tak mahu orang lain nampak... Tadi again, kawan ak cakap ak propa...entah bahagian mana yang ak propa pun ak tak tahu...

Dulu waktu ak still sekolah ak dah di cop propa sebab ak cerita dekat kawan-kawan yang ak ada kedai dekat shoping mall di ipoh...time tu ak form 6...Yes, diorang semua mendengar dengan penuh minat tapi macam biasalah, depan senyum manis, belakang sembang kencang...tambah garam secukup rasa...ak tahu semua tu tapi ak diamkan saja..senyum lebih best... Syukur sebab secara realiti kedai tu memang ada, dan kawan baik ak sendiri pernah datang n tenguk cara ak urus kedai tu... Bila sembang, mesti ada suara2 sumbang akan cuba menyindir cakap ak kaya sebab dah ada kedai sendiri yang mana sebenarnya diorang nak cakap ak sekadar propa.... again waktu tu ak senyumkan aje...syukur kawan ak ada, dia la yang bagi ak nasihat untuk pekak kan telinga n abaikan diorang...xde hasil sangat...

Masuk universiti...well, waktu tu memang ak terasa sangat yang ak xde kawan...bukan apa, kalau dekat perak sesiapa yang dapat masuk universiti akan dapat bantuan yayasan perak untuk kewangan pendahuluan, cukup lah nak tampung mana patut... Time tu serius ak cakap ak xde lesen...motor pun xde...kalau ak pegi sekolah ak naik bas n berhenti dekat bus stop lain tunggu pulak kawan baik ak...terima kasih sebab dia la ak dapat belajar sampai ke peringkat lebih tinggi..kalau nak jalan kaki rasanya ak x mampu kot...memang jauh.. Yayasan Perak, yes ak memang berharap sangat kat kawan2 ak untuk diorang dapatkan borang, time tu ak rasa macam pengemis sebab mintak diorang tumpangkan ak.n yang jelas memang ak mengemis simpati diorang time tu..tahniah...hasilnya, xde sorang pun yang boleh tolong... nasib ak x baik sebab waktu tu satu2 nya kawan yang boleh ak harapkan balik kampung pulak...so akhirnya, ak langsung xde bantuan kewangan time tu... ak senyumkan aje...

Dekan semester satu...wahhh, serius ak tak percaya dengan pencapaian ak...ak update status macam budak lain yang teringin kongsikan kegembiraan dia dengan kawan2 dia dunia maya... yes, yang tahu semua budak universiti ak..kawan-kawan ak yang lain, dari universiti lain...hahaaa, again aku dicop propa...diorang cakap ak propa dapat dekan, macam mana ak boleh dapat dekan..xkan tiba2 masuk u boleh terus jadi pandai... Ya Allah, ak terasa macam terhina sangat time tu....time tu kawan yang boleh ak harapkan ada, dia senyum je dengar kawan2 lain cakap macam tu...ak pun senyum sama sebab ak dah paham maksud dia...

Praktikal luar negara...hahaa, ini paling ak kesalkan...propa lagi, ak serius macam tak percaya diorang cakap ak propa yang nie.. diorang tak percaya dengan gambar2 ak, diorang cakap adobe photoshop...yes, nampak sangat ak nie macam ketagih perhatian korang...itu yang ak rasakan saat tu....memang seronok ada kawan2 macam nie...kadang2 ak layankan aja, ak cakap memang ak adobe saja nak feeling2 rasa duduk kat luar negara...

Bekerja dekat sime darby as exec....again propa, Ya Allah...penat sungguh rasanya time tu...xde siapa ak nak sembangkan time tu...just senyum je baca status sindiran kawan-kawan ak tu....ak upload gambar surat tawaran, gambar meeting, gambar pejabat, gambar ak bekerja dekat sana....semata-mata nak dapatkan kepercayaan diorang, tapi sudahnya..hahaaa....

Sehinggalah suatu malam ak ambik keputusan ak delete semua gambar dekat facebook dan gunakan gambar orang lain...Gambar artis, yaa....ada jugak kawan ak yang tak puas hati dengan ak sebab ak guna gambar orang lain. Dicakapnya ak rasa malu dengan wajah ak sendiri...again tersenyum ak waktu tu, tapi nak buat macam mana kawan-kawan biasalah....so ak ambil pulak gambar baby, harap xde la yang terasa itu gambar dia...minta maaf kalau itu memang gambar korang, atau mungkin ak patut letak gambar daun pulak lepas nie...entah...

Mak..yes, kalau tak disebabkan mak ak yang tetap nak dudukdekat ipoh..rasanya dah lama ak berambus dari sini...duduk dekat johor, memang dah ada rumah dekat sana...n again kalau ada yang teringin cakap ak PROPA lagi...silakan...ak dah terbiasa, cuma kali nie ak nak luahkan apa yang ak rasa, ak dah penat...ak dah penat dengan senyuman sinis korang, sembang kosong korang, n ntah.....maaf ak mungkin x sesuai jadi kawan yang baik untuk korang....


minta maaf untuk yang terasa

Popular Posts