Simple 5 Why Guys Hate To Go Shopping With Girls

Tuesday, December 11, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Terus terang...yup, I do hate to walk in to the gigamall or what so ever n then ade gadissss yang meneman...owhh seriuss I know Im doom loll...hahaa...Why Im saying like that, ok here the answer...


1; Dari Rumah
Amboii kemain janji jam 2 petang kekonon, sampai umah die baru nak gosok baju??? baru nak ikat tudung bagai...tu blom nak main lilit2 bagai lagi...ehhh, kemain rehem laaa...nak gegojes k fine, untuk guys jugak..k fine..dimaafkan walaupun time tu guys punye perasaan pheww...main twitter tweet awek lain pun sempat tahu dok..hahaha

2: Cari Tempat Parking
Girls nie kekadang jenis x sabar kalau bab2 nak kite nak cari parking nihhh....dah namanya pun shoping mall so memang sure la kan asyik penuh je...so bile kite duk memusing tempat yg sama je...mule la nak mbebel...aishhh, ase nak bagi makan stereng kreta jee...kot mau senyap kann...tu belum masuk bab b4 nak turun kereta cek muka kat cermin dulu, betul2kan makeup, tambah2 tacap sana sini...gitewww

3: Perubahan Personaliti
Hello girlss..korang perasan tak korang punye riak wajah I mean xpresi muke tu betul2 berubah bile masuk je ke shopping mall...Kalau b4 tu muke macam masam2, leh tetibe je jadi ehhh, xcited je muke die...Kalau pegang tangan tu, elok dari sebelah2 tetibe die tu kemain laju pulak kaki melangkah masuk sampai kite nie di heret =_="

Toii tak guys, usually if girls masuk dalam shopping mall diorang punye sifat sopan lagi pemalu tu macam..'helloo, this is shopping mall...GIRLS ZONE' gitewww...tapi, owhh acane..ikutkan jugak la kann..

4: Wakil Rakyat
Selalunye, girls (TAK SEMUA YAAA) nie bila masuk je shopping mall  diorang nie dah jadi macam ahli wakil rakyat...nak datang buat lawatan amal kat setiap kedai...sampaikan jamban pun 2, 3 kali jugak la diorang wat lawatan rasmi. Antara lawatan WAJIB diorang for sure kat kedai KASUT, BEG, BRA(sumtime), BAJU bagai2....WALAUPUN TAKDE NIAT NAK BELI PUN..kannnn

(TESTIMONIAL BERJAYA DARI AKAK AK ^^)
Senanye dari pemerhatian ak kat gaya AKAK aku la kan (aku xde awek lagi, so usha gaya akak suda ;p). Kalau die pegi shopping mall je..memang itu adalah antara lokasi wajib laa...if abang ipar ak ade, for sure ak tenguk tangan abang ipar ak tu memang tak lepas laa...diherett ke kiri, ke kanan...kekadang kesian gak ak tenguk...geleng kepala jelah ak tenguk kan..ahakk..

Taktik paling selalu digunakan girls nie selalunye macam ak cakap kat atas tadilahh..diorang akan singgah kat kedai2 tu semua...contoh..nie kejadian sebenar nihh..hahaa, kes nie jadi time nak raya lepas, time nie ak teman my sis n her husband shoping2 laa..ak for sure dijadikan babysiter..phewww...so nak diringkaskan cerita, taktik akak ak nie simple je...

Akak ak masuk kat kedai kasut, jeling2 kiri kanan...that time ak ngan abang ipar duduk kat luar jelah sambil ngumpat2 tenguk gelagat akak aku tuh..hahaa...so, bile akak ak macam bling2 terpukau ngan satu kasut tuhh...die terus testt...leh dikatakan banyak gak kasut di try..kejap2 panggil la hubby die (abang ipar ak) tny cantek ke tak..hemm...nak tak nak cakap cantek jelah kann..ak pun cam tu gak laaa...Thenn, die tny plak kasut lain..ok ke tak...ini ok ke tak...then bile dah ade satu kasut tu, die duk pakai je...x lepas2...abang ipar ak senyum dah kat ak, ak gelak jelah...so harap paham..maksudnya akak aku nak kasut tu...tudiaaa, taktikk xley blaa =_="

5: Jadi YESBOY =_= n GOSSIP GIRLS
YESBOY!!!, yup guys jugak selalunya jadi mangsa untuk angkat barang2 diorang (girls) shopping...hufttt, sangat hampeh gas kann...kalau x diangkat dia kata x gentelmen...chaittt...mane mazhab diorg dapat ntah...tapi bagi ak paling nyampah bile pegi teman diorang n tetibe diorang teserempak dengan kengkawan gegurl yang lain n automatik bertukar jadi GOSSIP GIRLS...XOXO katanyaaa..aduyaii...trafik jem dalam shopping mall jadinya. Sebab ape, sebab diorang nak muah2 pipi laaa...nak tepuk2 laa, nak main cubit2 laaa..pas tu gegosip..ehhh, kau ngan sape sekarang, da kawen, jiran sihat...blaablaablaaa...aiicehhh. Girlssss...harus ke nak bersoal jawab tetengah ramai orang, kot ye pun nak ramah mesra kejap2 sudaa...kalau sampai jem jalan dalam shopping mall tu payah gak kan..hahahaa

Simple 5 why guys hate to go shopping with girls...tu la antara jawapannya...TAPI, nak dinyatakan kat sini bukan semua guys x suka, actually kitrg suka senanya nak2 temankan orang yang kita sayang. Contoh abang ipar ak tuhh, walaupun muke mencuka tapi last2 gelak jugak sebab tenguk bini tersayang dengan gelagat yang xley blaa...Girls, actually guys nie semua x berkira sangat tahu, just sumtime agak2 laa..jangan la sampai nak ape orang cakap...jadi QUEEN b4 waktunya pulak...if dah waktunya pun BIAR BERTEMPAT yaaa...hahaha

potpetpotpet : belikan sumting for guys secara rahsia time korg shopping, then surprise...taktik Akak ak nk pujuk hubby die..selalu berjaya la jugakk...


You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...