Nak Exam Dah, Selamat Ye Dik :)

Monday, November 05, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Kejap lagi adik2 abang dah nk exam dah kan...n asenye dah lewat benar kalau abang nak kasi tips sebelum exam pun....abang just doa moge adik2 semua dpt jawab and hadapi exam dengan tenang...insyaAllah usaha selama ni berbaloi...amin :)

Untuk adik2 semua, abang just nak pesan satu perkara je....x kira la ape pun keputusan lepas ni, yang pasti adik baru je melepasi satu saringan hidup...kire patutnya adik semua patut happy n syukur sb dpt lalui dgn jayanya...x kira ape pun keputusan, for me u guys already did it...congratz from me abang nizam *gituuu abang baq hangg

Kejap lagi sebelum nak keluar rumah pegi exam...make sure buat ni semua...

1) Solat Subuh macam selalu n doa minta dipermudahkan urusan, dilapangkan dada...
2) Sarapan....wajib Sarapan....nie untuk kesihatan n elak dari adik tibe2 rasa nak pitam or pening time exam nt...huhuu,parah la kalau jd...mtk simpang :)
3) Salam, pelok, ciom gegomol sikit mak  abah tu...minta maaf segala...minta didoakan *walaupun mmg mak abah selalu doakan kita, kita je x perasan :)
4) Langkah kaki kanan n mulakan dgn bismillah...bak kata kak fatin liyana, if terlangkah gune kaki kiri...GOSTAN BALIK.. :)
5) Sampai sekolah, relax...xyah stress smbg2 sgt dgn kwn...nt jd serabut pulak...x pasal2 belum masuk dewan exam da bler...owhh tidakk...so, relax2 je k... :)
6) Do your best....abang doakan semua berjaya...amin

Abang time zmn2 nk exam spm/stpm mcm korg ni dulu, mlm mcm nie abang mne ade tido...hahaaa, gila kan...sb abang jenis kaki study last minit *jangan ikut perangai x senonoh abang ye* but syukur Alhamdulillah ape yg dibaca itu yg keluar....thus my habits on study last minit sambung sampai ke universiti habaq hangg...goshhhh

Lebih elok asenye adik2 ikut petua klise yang suruh tido awal tu...ahakkk, walaupun abang tau bukan blh lena pun kan....seram sejuk je otak duk ingat fakta itu ini....salah satu faktor abang x tido ni la sebabnye...ehhee...lagi satu sebab abang risau bangun lewat, yelah exam awal pagi kan...sekali terlajak terbongkang atas katil tido...perhhhh,tahu jelah bertapa azab beribu sesalan akan berlaku....so demi keselamatan, masa tidur dikorbankan seketika sampai abid exam...tido la puas2...hahahaaaa... *sila jangan tiru aksi tak berjenis terbabit

Kalau zaman abang dulu, pensil haruslah 2 batang tersedia...pembaris, pemadam..blh dikatakan semua beli malam b4 nk exam...*again perangai x senonoh =_="* Kekonon bile pakai pensil baru, semangat la sikit..ahakk..then macam biasa lahh...as muslim abang will doa ape yg patut...minta dipermudahkan bagai before buka kertas tu....time exam abangx gopoh tau...relex n steady ja...walaupun soalan tu terasa macam, maigadd pe punye soalan dibaginya ..but harus maintain steady...image tu kene jage dik..ahakkk...almaklom bdk klas atas *lagak gilakkkk katakawww*...pengawas pemeriksa tenguk pun aicehhh...kuikuiku.....lakonan semata, dalam jiwa..perhhhh..rasa  nak koyak2 n makan je kertas tu...hahahahaa...

Kadang2 soalan tu kita da jawab n tau jawapan tp terlupa *wrong timing gilaa* tips dr abang buat yang lain dulu...da abis semua gostan balik n relex...tenung tajam2 kertas tu sampai nk tembus, kekonon jd superman habaq hang....ingat slow2, insyaAllah terdetik jawapan kurniaan Illahi :) *walaupun ko sekadar hentam..muahahahah

Ok la dikk...dari ko bace blog abang yang konon nk bg nasihat n kian mereng ni..baik ko g mandi n siap2 solat subuh...bawak2 bertenang k...insyaAllah akan dipermudahkan... :), kalau stress ingat muke mak abah...klu stress jgk...ingat muke abang pun voley....muhahaha...k2, gud luck adik2 comel semua...wish u da best...insyaAllah :)

Potpetpotpet : sangat x sesuai ak bagi nasihat..ahakkk

Published with Blogger-droid v2.0.6

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...