hey girls, i can spot the dot dot dott

Wednesday, November 28, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Ape yang dot dot dottt...ahakkk, jeng jengg jenggg....actually ni bukan macam ape yg korang fikirkan (ape yg korg fikir haaaa.....jgn kuning sangattt). Nie pasal gaya pemakaian girlly ke majlis2 tertentu.
Well, dalam bulan ni aje ak dah hadir lebih dari 4 majlis...3 majlis makan malam n satu lagi majlis konvo ank sedara ak...alahhh, abis tadikaa...hahahaha...k, abaikan majlis konvo anak sedara ak, kite pegi ke bahagian majlis grand sikit...makan malam.

Selalu girls akan bayangkan if nk makan malam wajib pakai dress lelabuh gituu....hemmm, basically yes mmg dress sgt sesuai tapi dr pemerhatian ak, agak ramai yg agak HILANG MAGIKNYA.

Magik macam mana tu...emmm, dari pandangan ak seorang lelaki yg langsung x pernah pakai dress nihh...ak perati gadis semasa sekarang ni suka benar bermain dengan warna sampai kadang2 ak nk sebut tema PELANGI SENJA pun boleh dahh...

Baju...if nk pakai yg ala2 dress labuh..biar dipadan dengan kasut yg tumit die x berapa tinggi...tak terlampau rendah...sesedang aje sebab korang akan nmpk lebih slimming beauty sgt...but kena gak dgn motif corak dia..jgn korg p berani pakai corak chittah arimau bintang tun..amboii mak jemah nak mengaum sgt kauuu...

If nak pakai mini dress yg ala2 skrit tu...tolong la jangan pakai yg skrit die tu bawah lutut, sebab korang akan nmpak macam pinjam baju orang n xde saiz...then korang akan jadi macam sedikit rendang biarpun korang mmg dah cute2 manja...cara betul pakai jenis dress mini atas lutut...jangan atas dari peha pulak..tu dah seksa jiwa hoiii...dengan ni korang mmg automatik nampak lebib tinggi n versatyle...xdo la nampak canggung sangat...kalau kasut plak yg ni mmg disarankan pakai kasut yg kemain diva tinggi...mmg cute2 je korang nanti.

Aksesori pun satu lagi masalah utama korang, mmg xley bla bile ak tguk ramai betul yg datang majlis makan malam dengan beg tangan saiz XXXL mcm nk letak botol susu, pampers lampin segala...hoiiii salah majlis hakak hoiiii.... If korang nk datang majlis makan malam, memadai dgn pakai cluch kekecik jerkkk...yg suit2 org cakap...ce bayangkan pakai dress kemain diva tetibe bawak beg XXXL ...adehhhh, wat gelak orang je beb...so utk selamat, sila pakai beg cluch yg kekecik je k....

Aksesori lain korg tu ak xtau laa..byk sgt, tp untuk majlis makan malam senanye x perlu aksesori over diva sangat...just biasa2 jaaa...cukup memadai dgn rantai comel cenonet ngan subang...wajib padan ye...
Wat yg berhijab pulak, mcm biasa pakai seluar panjang atas pinggang then diikat dgn selendang pun cantek...ringkas n gojes sgt, bab tudung emmm...korang jgn tny ak, ak buat turban gune tuala reti laa..hahhaha....

Ok...dapat dok gmbaran serba sikit ape yg ak cite nihh...nie utk korg nihh gegadisss...siyess agak memalukan bile time mjlis yg gegadis kemain prasan vogeh tp padahal diorg punye gaya mmg serba tak kena sangat...sangat2 x sesuai...so if korang rasa dapat undangan nak ke majlis makan malam make sure pakaian tu sesuai yaa..jangan g main sarung jeee....gitewwww...aahaahahaaa, lagak pakar pesyen plok ak malam ni hoiiiii....tapi siyess nihh...do take note bebeh...

Potpetpotpet : lelaki gak senang, just beza gaya ikat tali leher ja..tu pon berbelit2 nak ikat =_="

Published with Blogger-droid v2.0.6

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...