Aku Menolak Kereta Di Tengah Jalan Raya

Assalamualaikum...

Owhh sangat terseksa jiwa batin nan lara bile teringatkan peristiwa tadi....ce bayangkan, ak yang tengah sedap duk peluk balang kerepek sambil terkangkang depan tv layan cite iceage kat tv2 tetibe menerima panggilan yang sangat hampeh dari adik ak *nasib adik...phewww....

adik :"anchik (nama timangan ak kat umah) kereta ak kandas tengah jalan nihh, datang sini ambik ak"
ak : ha??? kandas kat mana, ape rosak
adik : daekat selekoh taman nih, datang la cepat...ak malu nihh
ak : haii....jap2 *sambil membebel tak keruan*

Ha...kire cam tu lah, dialog romantis penuh drama ak ngan adik ak td kat telepon....Aku yang tengah layan cite kartoon terpaksala mengangkat vontot mantap nih pegi salin baju seluar bagai...capai kuci motor jerkk sebab dekat je kann...

Wengg...wengg, x sampai 2 minit dah sampai...Ok, carik mane adik ak mmg tak nampak..kata kat penjuru taman...usha2 lagi....terusss sampai ke jalan raya sekali...perhhh...gilo mamat ni, boleh plak kereta tersadai tetengah jalan...azab kemaluan tu ak dah dapat rasakan dahh...phewww...

Cecepat ak sampai kat die, cepok pale dulu then baru tanya ape kess....die boleh senyum kambing jerkk...ak pun cek2 la sana sini...ok fine...semua xde masalah, just satu je...bahagian meter tangki minyak...
KOSONGGG........KOSONGGGGG...
Hoiii, perangai sungguh adik ak nihh...memalam buta buat hal, bergayut sehari nak dekat rm50 ak ase, nk isi minyak kereta tak lepas...perhhh...memang takley blahh....nak je ak bagi syarahan mustrajab time2 tu jugak...tapi disebabkan ak ngan die je tetengah jalan raya disamping kereta tak berminyak tuhh...cecepat ak ngan adik tolak ke tepi...

"Ko tak makan ape, tolak la woii" penyataan mintak poenerajang sulung dari adik ak kepada ak yang tergedek2 menolak kereta sesorang...perhhh....nasib sebab tebal kat muka nih dah tak terkira, ak pekakkan telinga and cecepat je tolak...janji sampai tepi sudah...muhahahaa

Tengah ak duk tertonggek2 menolak tu, ade lah dua tiga kereta yang mana ade awek cun gegojes dalamnya...aduiii, mana topeng power rangers ak nak pakai...kereta kemain gran, tapi kena tolak..paling parah sebab xde minyak..perhhh..malu bebb, malu wa cakap luuu....yang adik ak sedap pegang stereng sambil kepala masuk dalam kereta...leh gak cover..yang ak kat belakang nihh...jual vontott tertonggek2....adehhh...

Alhamdulillah, lepas nak tercihitt ak dikerjakan, kereta tu selamat la dicampak ke tepi...wenggg wengg lah adik ak dengan berbekalkan botol kosong p cari minyak....ak jugak jadi mat jaga tolong tengukkan kereta...haishhh,. nasib adik kann..kalau tak mmg nak kena dahhh...

Dah settel semua...dengan ayat ringas lagi padat, "OK TQ BRO"....vroommm die blah meninggalkan ak terkapai2 kehausan...goshhh....ak singgah kedai mamak jap beli milo beng satu...balik sampai umah...ewahhh, kemain sedap die tengah bergayut...dasar adik durhaka...mmg laaa...sabaq jelah aku nihhh....

Pengalaman betul malam nihh....gara2 adik kesayangan yang super maha cuai, ak gak sekali terkena kemaluan di tengah jalan raya...adehhh...Pesanan ringkas ak kat para pengguna kenderaan, pandai2 lah bajet minyak kenderaan anda...kalau tak mau tanggung malu macam ak tadi...but if tak reti jugak, ak sarankan gune je perkhidmatan awam...lagipun bas, teksi, komuter, train,beca bagai2 kat Malaysia nih dah makin elok perkhidmatannya...jimat sikit belanja, kurang jugak pencemaran udara...tak gitu ;P

nah untuk tatapan korang....sedap wooo minom tetengah panas cenggini....gituuuuu ;)

potpetpotpet : minyak motor ak pun nak abis dahh...esok wajib isi...pheww...duit2


Popular Posts