Lori Milo dan Aku

Sunday, October 07, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Lori milo dengan zaman kanak-kanak ribena memang tak boleh dipisahkan...nak2 sebagai seorang bekas pelajar sekolah rendah di Malaysia tercinta nihh....zaman aku kekecik dulu, time masih hinggusan tuhh...lori milo merupakan antara lori paling feveret ak selain lori sampah yang menyeramkan....bagi aku lori milo tu dah macam lori hero menyelamat yang membawa tonik-tonik asli untuk menceriakan dan mengukirkan senyuman kepuasan kepada dunia kanak-kanak yang penuh gumbira...^^



Kalau dekat sekolah, selalunya lori milo ni datang time hari kantin or sukan je...tapi kadang2 diorang datang hari biasa pun ade jugak....bila dapat je info lori milo nak datang..perhhh semua pakat resah gelisah....nak2 bilo lori tu parking betul2 depan kelas je...perhhh, stress die semacam woo....yang cikgu2 pun muka semua dah cuak bila tenguk anak murid semua dah macam nak kena histeria...disuruhnya beratur panjang2...satu tangan ke bahu kawan, satu lagi tangan keluarkan jari telunjuk n letak kat bibir...kekonon suh senyap laa...sape bising tak boleh keluar ambik milo free....

Sangat mendukacitakan bila kelas pertama selalu diberi keutamaan....hufttt, ase cam nak kunci je pintu kelas diorang kasi tak boleh keluar kan..muahahaa...bile dah beratur panjang2 tu, mula laa duk bincang2 nak ambik berapa, sedap tak...itu ini..yang dah ambik pulak minum sikit2...ade la kena hujung2 bibir n lidah, gare2 nak tunggu member2 yang duk berbaris panjang lagi...bila member2 semua dah dapat, kumpul ramai2 n minom pelan2...sape yang last abis tu kire bangge je sebab die punye blom abis lagi n still boleh menikmati tonik coklat yang penuh nikmat tuhh...

Mana yang otai tuhh, wat muke tak bersalah berbaris kali ke-2,3 or myb berkali2...ahahhaa...yelah, mane abang milo nak perasan kalau dah ramai2 macam tu kan....mane yang baik sikit diorang tunggu sampai semua dah abis tros jumpe abang milo,,,ngorat2 wat muke kiut miutt nak air milo lagi..muahahaha...aku pun terlibat sama n selalunya taktik ni menjadi...

Cawan milo yang cantek tu tak dibiarkan dan dibuang begitu saja...pemikiran yang serba kreatif mula menyerlah sorang2...ahakk, ade yang buat bekas penselm, bekas abu asah pensil kayu, buat bunga, buat telfon...memacam lahh...imaginasi budak2 ni memang sangat owhhsumm...sambil2 tu cikgu2 dekat luar kelas pun duk gegosip sesama diorang sambil menunjukkan muka puas dapat minom air milo jugak...myb cerita laa zaman diorang dedulu tak de....ehhh, ye ke takde...ke mmg dah bezaman lori milo ni wujud...ahakk...yang pasti memori lori milo memang best...

potpetpotpet : ni belom masuk cerita berebut beli VITAGEN lagi :)

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...