Android , iOS, Microsoft dan Pilihan Aku???

Saturday, October 27, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Rasanya belum terlambat ak nk ucapkan salam aidiladha kepada semua muslimin muslimat yang sudi singgah ke blog ak nihh....Petang2 panas cam ni, memang molek dan afdal asenye ak melepakkam diri di dalam rumah biarpun hajat di hati nk manjakan diri dgn window shopping....

Macam biasa, perang gadjet blom berenti dan mmg xkan berenti ak ase... Kalau ak tanya korang, korang pilih mana, android, iOS atau Microsoft....jgn ditanya owhh mediaa luar sana yg memang ifang...tanya diri sendiri...



Macam ak pernah cakap dulu, jangan jadi hamba gadjet tapi memang x dpt dinafikan kenyataan yang gadjet sgt diperlukan masa kini *ayat kemain exam spm hoiii...mueheheee...

Jika ditanya pada ak, ak akn pilih ketiga2 sebab ak memang pengguna ketiga2 sistem operasi tuhh....ak guna android utk hp, ios dan microsoft utk mac n vaio...why ak pilih tiga2....

Android : 
memang sistem operasi yang cukup popular bagi gadjet murah *ifag cakap bukan ak cakap* tapi menyamai sistem operasi gadjet mahal atau mungkin lebih baik... Bagi ak yang lebih mementingkan pengoperasian dari JENAMA...ak mmg akn pilib Android utk hp sebab byk app free yg ak blh download, selain dr tu hp2 yang guna sistem android memamg ada banyak pilihan..jenama, warna, bentuk...memang boleh dikatakan lebih mesra pengguna la dr jenama satu lagi yang kini dah mengeluarkan hp ke 5 yg lebih panjang sikit namun design still sama...xde idea mungkin....so, bg hp mmg ak pilih android

IOS :
 ak akan pilih sistem operasi keluaran Apple utk desktop MAC ak sebab lebih berkuasa n sesuai utk kerja2 graphic, edit video bagai....sepanjang ak guna sistem ni memang memuaskan hati biarpun byk brg2 die kne beli berasingan dan superb mahal... =_=", xpe janji puas hati...

Microsoft :
 ok sistem ni ak guna untuk VAIO ak tp sedia mklum window 8 dah pun dikeluarkan dan lebih sesuai utk kegunaan skrin yang memiliki keupayaan sentuhan macam tablet...dekat pasaran sekarang saingan tablet android n ios mmg xleh disangkal, tapi memandangkan ak dh pakai hp android ak tau keupayaan tablet android mcm mna, n ios utk ipad pulak...indah khabar dari rupa, sebabnya tak perlu ak cerita...* nanti kne saman, sy xmampu byr juta2 woooo.... Ak jenis buat kerja ondago...pernah tertarik dgn galaxy note 10.1" sb ada keupayaan menulis, but bila fikir balik...most of my word still using microsoft office system, and android xde app itu..just nk buka file boleh laa...bg ak agk leceh n menyusahkan...so sebab itu ak akan pilih tablet berkeupayaan microsoft mcm surface tablet or vaio duo tablet utk dijadikan gadjet baru nanti....

Beli gadjet mahal bukan sekadar untuk bersosial di facebook/twitter/blog saja, tp lebih kepada penggunaan kerja seharian....if sekadar mahu bersosial beli yang murah2 sudahh....xpayah nk eksen beli mahal2 sangat kannnnn...

Potpetpotpet : lain orang, lain seleranya...tak gituu

Published with Blogger-droid v2.0.6

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...