Terkejar-kejar

Thursday, August 09, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

                 Assalamualaikum...

Wahhh...pagi ni memang terkejar-kejar ak dibuatnya...sebab ape, sebab ak dah lewat nk pegi tempat kerja... :(.
Ni semua pun gara2 konon nk elak jem...kalau dtg awal berebut org jam 7 balik kerja....so dtg lewat sikit tp sekali jem dgn org jam 8 nk masuk kerja la pulak..adehh masalah...

Kalau zaman u dulu nuhh....pegi klas memang jarang dpt sharp time...sebab klas jauh2 n ak pun jalan kaki. If terlewat tu memang buat muka tebal jelah...jalan bak model lalu depan semua student lain sambil2 buat muka simpati minta krusi nak duduk...kalau ada member sama klas mmg syukur laa..dr luar klas siap msg tny lect da masuk ke blom....lolll

Bagi aku situasi terkejar2 ni bukannya elok sebab apa sebab buat jantung tu berdegup over laju...hati pun x tenang...nk lagi teruk kalau kita tengah drive...memang bahaya, nak kejar masa punya pasal nyawa kita n orang lain yg jadi taruhan...

So kalau dah tau terkejar-kejar tu bahaya kita nk buat apa...ok, for me kita kena ingat satu...disiplin diri...jangan ikutkan timing melayu...sory bukan racist sebab ak pun melayu cuma kalau jam 8, jangan la dilewatkan ke 8.30...tak ke tu dah macam nakharr...***

Tido awal untuk bangun awal...rehat secukupnya tu perlu..kalau siang hari kita sibuk dengan urusan kerja, malam hari mesti nak tidur n rehatkan badan kan..tapi kalau yg berkeluarga mesti nak luangkan sikit masa dengan family kan...eemmm, paling tidak jam 12 baru merangkak ke tempat tidur...time tu bdn mmg penat...so tidurlah dlm posisi yg selesa n baik...

Bangun awal untuk subuh dan terus bersiap...dgn bangun awal mata dpt menjadi lebih terang, xse la kabur2 nanti bila bangun tidur...toll tak...^^

Memang susah bagi yang tak biasa...tp kalau dicuba hari2, boleh jugak jadinya...insyaAllah semua selamat...

Potpetpotpet: esk xmau lambat mcm ni...hufttt

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...