Sayonara Facebook

                                            Assalamualaikum...

Dah jadi lumrah setiap manusia akan mula merasa jemu dalam melakuan sesuatu....dan ak tidak terkecuali. FACEBOOK....zaman sekarang nie siapa yang tak kenal facebook akan dianggap ketinggalan zaman. Tak kiralah die ada buat atau tidak akaun fb tu, tapi wajiblah dia tahu apa itu namanya muka buku...

Aku sendiri tak ingat sejak bila ak mula guna facebook tp yang ak ingat...ak mula buat akaun facebook waktu budak lain duk busy dengan dunia MySpace n Friendster....time ak mula2 join facebook xde sorg pun kawan ak yang join...kire ak ni macam lebih urban la kekonon kan...padahal senanye suke bende baru...^^, cam Google+, blom official kluar ak dah join 3 ,4 bulan awal dah....siap ade spcial invitation...ahakzz...likeee

Sekarang ni ak mula terasa tak mau lagi guna facebook sebab ak dapat rasa kebosanan yang mula menerpa diri...ak on9 pun sebab group2 asgmnt or ape2 group yg melibatkan hal kerja....xde ape, cek inbox....then off...tu jaaa....

Dunia ak skrg lebih pada microblogging aka twitter aka carutans...hahahhaa, bg ak kat sana lebih selesa....x payah nk talam dua muka org cakap...tp still kena la bertempat jugak kan...yelah kita ni manusia ada hati n perasaan jangan sampai ad yang terasa dngan apa yg kita buat suda.

Blog  pulak...hemmm, prasan tak sekarang byk entry baru ak x bergambar...hahahhaa, ni gara2 ak malas nk cucuk  kat lappy...ak lebih banyak update dekat hp je...senang....tp tulah....nk upload gambar kemain slow...so makin nyampah ak mnunggu....

Back to FB, i guess for a while ak akan meninggalkan fb kejap....myb for a few month....ak x off tros, boleh je lg anta kat inbox msg sb nt tros dia sync dgn hp ak...mudah kerja xde masalah kann....

Lepas ni pada sesape yg nk repond cepat gune twitter je ok....ak insyaAllah sentiasa ada...n pada korg yg sudi baca blog mengarut ak nih...ribuan terima kasih ak ucapkan...

Potpetpotpet : raya da dekat, bju blom beli #ehh ape kaitan dgn entri d atas...erkkk, abaikan...kbye

Published with Blogger-droid v2.0.6

Popular Posts