its open!!! n its already a week!!!

Sunday, July 15, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Its Sunday n my instagram gallery open already...hurrayyy...^^...tapi masalhnye la kann...orang giler mane je yang teringin nak beli pix2 ak n dijadikan canvas, pas tu letak kat dinding umah diorang...kat dinding opis...omaiigaddd, buta seni sungguh...hahahaha...opsss, saya memang merendah diri...harap maklom...^^

After register untuk dibuka my own gallery yang kekononnye ak nie photographer profesional nuhh, at last instacanv.as ak suda pun dibuka dengan jayanya...ak x sure biler dibukanye, tp yang pasti ak baru cek email td n kire tadi la kan dibukak...haha...instacanv.as nie satu lagi media sosial yang menjadi kegilaan pengemar2 instagram seluruh dunia. Dengan adanya gallery instacanv.as nihh...semua pemilik akaun instagram boleh menjual hasil karya seni diorang kepada dunia...


Ok, contoh la kann...ak duk snap2 gambar muke ak kat depan cermin, masuk instagram n ak set dekat instacanv.as ak nih auto publish...so secara automatiknya pix yang ak publish kat instagram td tu boleh dijual kat dunia...n tetibe ade minah korea ke duk terusha pix ak, die terus klik nak beliiii...settel cite...haha...kire win2 situation la kott..orang tu beli barang ko, ko dpt duit...alah jual gambor secara on9...senang cite...kannn...

Tapi yang menjadi permasalahannye sekarang nihh..ak tengok instacanv.as still menggunakan harga omputih i mean USD...so arap paham la harge die agak terlampau mahal bagi canvas...bagi aku la, tak tau la pulak kalau korang kan...^^...bagi ak, baik ak ambik je gambar tu, anta kedai in canvaskan je...harge still dalam RM...hahahaha...but nie utk pasaran luar negara je kot..ntah..aku pun suka2 je buka nihh...alahhh, macam biasa laa...orang ada, aku pun nak ada...tapi ak awek xda lagi...mohon2 ngorat saya boleh..^^

Abis bab instacanv.as...now masuk bab 2, bab its already a week!!!...ahakzz, kemain dua cerita dalam satu artikel...amboii hayatt surat khabar..wokehh, if any of u ikut perkembangan semasa aku yang bukan artis atau blogger terkenal nih, ak sudah pun memasuki alam perkerjaan secara olok2...erkkk, olok2 cam ne tuhh...olok2 i mean as PRACTIKAL STUDENT....insternship orang cakap n bukan perkerja tetap lagi..bacth card ak pun tulis temporary je..hufttt....ak malas nk snap n publish kat sini sebab muke ak nampak sangat tembam padahal badan kurus je...(ak suspek ade yg saje sabotaj kecomelan ak...hahaha)...

So, what happen during past 5 days as internship student...oowwhhh maii, sangatlah menyeksakan...i mean MEMBOHSANKAN...yelahh, kite ni kan budak2 yang xtau pew2 lagi, so diorang pun macam takut2 nak bagi kerja...sabar jelahh...Aku duk kat deparment warehouse...hahaha, memang ak mintak deparment nie pon...ade gak yang tanya ak belajar bussines admin but why warehouse...aiiyaakkk, jangan disempitkan pemikiran, for me, every department need pengurusan and if there is no pengurusan habis kelang kabut la sesuatu pekerjaan tu...kann betul kannn kann kannn....

As warehouse punye budak, macam biasa lahh lokasi memang agak panas, dalam gudang...but ak dalam opis la kann buat keje2 pejabat ...hahaha, but sometimes ak akan turun padang n tengok macam mana budak2 warehouse buat kerja diorang...Dari pengamatan n pemerhatian ak selama 5 hari keadaan pengurusan baik namun still banyak sangat kelemahan die...ak nak wat kaji selidik dulu then akan wat kertas perbentangan tentang kelemahan2 yang perlu company perbaiki...ahakzz

Owhh, lupe plak..ak gak ditugaskan untuk handle bahagian pengurusan acara...so untuk tahun nie, bulan puasa nanti ak akan mengetuai bahagian pengurusan jamuan berbuka puasa anjuran syarikat la kann...event nie memang company buat tiap tahun n akan menjempun media n anak2 yatim untuk diberikan sumbangan..so memang kerja ak sangat xtream bahaya, kalau silap langkah memang kemaluan laaa..yang paling best ak ade team n office sendiri...sabtu pun cuti..^^

Wokehh...xde kes pe sangat dahh, nanti2 ak story mory cerita lain..insyaAllah kalau ada masa...n doa2 kan agar result exam ak baik2 aja yaa...ak rasa dah debaran die nihh...makin nak dekat dah tu...huhuhuuu...sabar2...insyaAllah semua selamat kan...^^

potpetpotpet : dari semalam nak makan mekdi x dapat2..sedeyy

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...