Dejavu Di Kinabalu yang Annoying

Monday, July 02, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Ehemm, siapa peminat drama-drama melayu...hahaaa, drama melayu banyak yang lagi best dari filem melayu kan...opsss, sory to say but its my point of view jeww...so tadi ak baru je lepas layan Dejavu Di Kinabalu with my sista...emmm, cite nihh da episode brape ntah tadi...ak tenguk pun celang celop sebab crite die makin annoying walaupun jalan cerita boleh la ak katakan menarik...

Sebab ape ak cakap annoying...yelah..crite nie mginsahkan tetang Amar yang terlampau OBSES n KEMAROK NAK MAMPOS cinta mati matian dengan awek die yang dah xde...awek die dalam cite nie dah meninggal dunia 3 tahun dah...but si Amar nie bukan main sayang lagi..Kalau girls cam sista aku diorg akan cakap yang Amar nie loving n romantik abis...tapi bagi aku die nie dah macam xde agama ape??? Yelah, nak sayang orang pun jangan lah macam dah sembah die pulak...cukup la sekadar sayang biasa2 n nak2 pulak dah meninggal...sedekahkan al-fatihah semua...ini tidak, siap xmau move on dalam hidup...nyusahkan org sekeliling die lagi ade...hemmm, tu pendapat aku la kan...as human and as hamba kepada Allah x payah n x patut ak ase sikap si Amar tu dijadikan ikutan...

Second thing why i thing Dejavu Di Kinabalu is annoying is that pasal karakter Nazirah yang dah terang lagi bersuluh tunang si Bazil ke Bazli ke ape ntah namanya...wokehh, orang akan cakap..biasa la tu, baru tunang, sedangkan bini orang pun boleh dikebas..inikan pulak sekadar tunang...Actually i dont mind lah if that Nazirah the caracter in this story wanna have scandal or what...but the problem is that now is...this girl totally dah berlaku CURANG....Yelah, dah elok2 bertunang dengan orang baik2, family pun dah sayang die leh plak curang2 dengan Amar...wokehh..xpe, tolak tepi...nie soal hati n perasaan xde yang boleh cakap lebih sebab nie dah ditakdirkan...BUT, aku x rasa bertindak curang n x jujur itu satu takdir sebab itu pilihan kita sendiri rite...so, in this story si Nazirah tu siap tipu tunang die kekonon ade meeting segala padahal nk pegi jumpa si Amar...kalau dah x suka, cakap x suka...jangan mainkan perasaan orang lain...ini bukan sekadar penulisan biasa..for me this is serius, if we all react like ITS OK..so i wish u dont have to cry like baby if your BF/GF will do the same thig to you soon...its just DEJAVU kan...hahaha...For me, kejujuran tu penting...if x suka, say X SUKA...KITA PUTUS SEGALA...but dont simply mainkan perasaan orang lain...like Nazirah yang tengah mainkan perasaan tunang die sendiri...

Wokehh..thats all ....actually ak duk berdebat ngan sista ak tadi yang duk cakap sian Amar laa...sian Nazirah laa...padahal aku pikir if ur husband doing thing like that to u...hahahaha...siot jahat kan aku...but its reality lolll...dont simply kesian for no reason..

potpetpotpet: membebel pasal drama pulak ak nie kan..hahaha

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...