Dari lokasi penderaan

Tuesday, July 31, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum....

Melaporkan dari lokasi penderaan...hahaha, kemain tajuk entry ak kali ni kan....actually ak baru lepas abis rehat...emmmm, bulan pose...rehat menyebabkan ak makin lapo jerkkk....so abis je rehat tros turun site aka warehouse...

Kat warehouse ni memang byk kje ak kena buat...dari cek produk ada atau x, cek nombor siri produk, kedudukan produk...itu ini blablablaa...serbe serbi lahh....dari produk masuk smpai nak anta ke bahagian shipment.

Jujur cakap keje praktikal kat bahagian pergudangan bukan senang...mental n fizikal didera hoi...Yelah, kalau brg hilang,salah letak memang azab nak cari satu warehouse...kalai kecik macam stok kat rumah xpe, ini selagi boleh besar ..dengan barang ribu riban harganya.

Secara teori ak dah blajar abis time sem4 dulu, time tu ak ambik subjek warehouse n x sgka ak akan praktikkan ape yang ak belajar secara realiti..Jujur cakap nasib baik ak ambik subje tu sebab kalau tak memang naya la...yelah macam mana aku nak paham proses penyimpanan barang macam mana kan.

Bagi sesetengah orang, diorang akan ckp ini tugas org bawahan n x susah nak uruskan gudang, tapi bila dah merasa sendiri best atau tak azabnya tu...hehhehe, baru boleh pikir balik ape yg dikatakan awal2.

Setiap pekerjaan ada kepayahannya yang tersendiri...bagi aku, kerja apa yang tak memenatkan, n kerja apa je yang terasa best. Yang membuat sesuatu pekerjaan tu menjadi mudah, dan seronok adalah dari diri kita sendiri.Kita kena ikhlas terima dan lakukan tugas kita, sebab kalau buat kerja secara terpaksa...apa pun tak jadi...betul tak ^^

Potpetpotpet : tak sabar nak abis praktikal, kerja kejap then sambung master...blajar balik....


You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...