Bila Mengantuk Di Tempat Kerja

Assalamualaikum...

Wahhh, banyak pulak ak update entry awal pagi ni kann...nie la masalahnya bila dah tau update blog gune hp...nie gara2 slalu bace entry Ben Ashaari la nihh...blogger mistermama yang cukup terkenal dengan entry2 penuh infomasi dalam penulisan yang bersahaja....(cewahh kemain ak kipas kann)

Ok, macam ak crite sebelum ni....kalau dah takde kerja dekat pejabat mesti rasa lengoh2 badan and mengantuk...betul tak...^^.... Ok, memang aku sendiri tengah hadapi situasi tu sekarang.

Dari tadi aku duk terbayang2 tilam n katil dekat rumah memanggil2 aku...terbayang pulak keseksian bantal pelok yang menanti sipelok n lena dalam dakapan mesraku..ahahaha...sila jangan muntah...

So,what should we do when this situation berlaku....huftttt

First : cuba regang2kan kaki dan tangan anda....kira macam mengeliat laa...tapi jangan pulak korang over mengeliat macam korang dekat rumah,ingat kita still dekat tempat kerja...orang keliling hoiii.n..

Second : lakukan senaman ringan yang bersesuaian dgn anda...macam ak, ak ada dekat office ada meja n kerusi...ak jadikan kerusi sbgai tempat ak bersenam...cara dia, bangun dari kerusi dan buat senaman duduk diri berulang kali perlahan2...kalau xmau malu, ajak la kwn sebelah join....

Third : pegi tandas segarkan muka....n minom atau makan gula2 ringan (tapi ni bulan puasa, jangan cari pasal..kang korg tuduh ak hasut bbuka plak...naya sabit kesalahan menghasut ak..huhuu)

Wokeh, tiga step ringkas ni boleh dipraktikkan tiap kali rasa mengantuk di tempat kerja... Kalau xde kerja, boleh la ajk kawan bersembang atau bertwitter/fb tp jgn plak gatai buat time kerja bersepah...tu namanya CURI TULANG...

Potpetpotpet : Lepas ni makin xde orang la singgah blog ak, annoying jap2 update...hahaha...masalah

Popular Posts