Bila Debaran Makin Memuncak

Friday, July 06, 2012 Nizam Riadzi 3 Comments

Assalamualaikum...

Its Friday sudah...Alhamdulillah....^^, but its mean just another few days aku akan mula menjalankan tugasan terakhir sebagai pelajar iaitu menjadi pelajar praktikum pulak...ade latihan industri orang cakap...Dup dap dup dapp...lolll, serius im nerbes rite now...But, what can I do...nak tak nak its still have to be done kan...

Selalu if this kind of situation come ak suka la jejalan merewang sana sini...kire ilangkan tekanan tu jap...bile malam ak suke lagi dekatkan diri dengan tuhan...bace quran tu lebih menenangkan jiwa...yelah, nak mengadu nangis2 pun tak malu sebab just me with my Allah....xde siapa berani larang kan...

During the practical session nie pulak...akan keluar result exam...Ya Allah, another one...n this one belive me...ak lagi cuak tahap nak terjun bangunan tinggi kat Dubai nuhh...risau tiap kali nak tengok keputusan n nak pulak nie keputusan yang terakhir...kalau ade yang kantoi, naya badan...kna xtend tambah sem pulak...buang masa, duit n menebalkan muka...mintak jauh sangat...

Tapi kan..kalau nk diikutkan balik.kalau ak nak kenang2 balik, semua bende2 x elok nie kebanyakan mber2 ak yang x betul semua doakan ak supaya aku fail...subahallah...ak tau diorg takde niat pun, tapi kalau dah hari2 cakap "Weh Saiful , ak arap ko fail, ko xtend, ko itu ini..." tak ke korang rasa itu satu doa... Pada aku yang merasa memang terkesan jugak laa...time study dulu memang terasa biol sikit...yelah, duk stress dengan gurauan kejam diorg tu...nak melawak org cakap berpada2...jangan la sampai member terasa kan...hahaha...jujur cakap ade gak la ak tak selesa dengan lawak diorang tu...memang muka senyum, dalam hati siapa yang tahu..rasa cam nak simbah asid je k...hahaha...

Takpe, perkara dah berlalu dah sudah pun berlaku..ape yang perlu aku lakukan sekarang bertawakal and berdoa...hope debaran yang makin memuncak nie dapat diredakan dengan hari2 yang penuh bermakna dan takde sebarang masalah...Hope jugak agak segala musibah dan doa2 yang tak baik dari diorg xde la terjadi..InsyaAllah, orang teraniaya nie doa die dikabulkan...( erkkk, ak nie teraniaya ke wehh???)

potpetpotpet : dosa sesama manusia kalau x dimaafkan sampai ke mati dibawaknya...saling bermaafan ya

You Might Also Like

3 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...