Dirogol Kerana Facebook

Wednesday, June 06, 2012 Nizam Riadzi 3 Comments

Assalamualaikum...

Salam awal pagi....perhhh, curi timing sat nak update blog...ekceli mata ngantuk giler babat nihh but kne tahan gak...yelah jap lg jam 9.ooam ade exam...bru cover brape bab je nih  (T T)...

Ok, cukup mukadimah...nieh...tengah aku syok melayan TWITTER tadi....tengah duk tuit menuit tu, tetibe naik kat timeline ak tweet dari Berita Harian... nie haa, kes Remaja diROGOL kerana kenalan FACEBOOK. Lolll, siyes ak da annoying giler ngan berita2 macam nih....selalu sangat kot ade kes2 cam nih, remaja kena rogol la, bini orang kene tipu laa....yang bestnye semua dekat FACEBOOK....adoyaii...

Ok, berbalik pasal kes remaja kena rogol tadi tuh...kalau ikutkan info dari berita harian tuh, si MANGSA (minah gatal) nie baru tingkatan 1...umur 13 taun baru....memang budak lagi la kan, n si PELAKU/PEROGOL (mamat pandai ayat) nie pun budak lagi...baru tingkatan 4, umur 16....dedua pun still baru lagi...budak yang sangat2 lah x wajar buat hal2 cam nih... (dah tua pun klu x kawen jgn gegatal...dosa woii)

Info Berita Harian cakap lagi, diorang berkenalan kat facebook n mule la jatuh cinta monyet pesbuk bagai, so bile dedua dah miang semacam mule la nak jumpe...and timbullah isu ROGOL yang mana bagi aku sebenarnya dedua pun suka sama suka...RELA SAMA RELA...yang menyebabkan hubungan seks diorang nie diklasifikasikan sebagai ROGOL sebab minah tu BAWAH UMUR....so, sila beri perhatian..

Aku x tau la ape nak jadi zaman sekarang nihh...berita hari2 keluar kes sama, kena rogol kena rogol, tapi masalahnye yang jadi mangsa rogol nie semua jenis yang sama...jenis senang diayat ataupun senang diklentong....gegedik lebih ke ape woii... sory aku teremo, tapi yes...sangat x puas hati sebab kite nie rakyat Malaysia, pendidikan negara dah diberi secukupya...mak bapak pun mesti ade bagi sikit2 nasihat....paling koman pun kat facebook tu xkan la x pernah naik notification or shared info ttg adab2 islamik or jaga keselamatan blaablaablaaa nuhhh...???? Kann...korang kompius x??? paham x maksud aku kat sini...

So, nak salah siapa... xmampu ak nak ulas lanjut sebab bab nak salah menyalah nie dari zaman ak belom sempat pakai lampin dah ade kes tunding menunding jari....lu salah, wa x salah...LOLLL...annoying siakk...

K, fine...out2, nak tambah tekanan jiwa sat...sambung next chapter...^^

p/s: siapa lagi nak jaga kehormatan kita kalau bukan diri kita sendiri...

You Might Also Like

3 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...