Alasan Lagi !!! Ape nk jadi laa

Thursday, May 17, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Emmm, x wajar asenye kalau ak ulang ayat yang sama je kan..asyik2 cakap "alamak...lama x update blog, da berabuk..blablaablaa" lolll....so basi kot ayat tu kan....ak bajet korang pun naik jemu dah ngan ak basi ak tuh...huhuhu...Actually, sepanjang masa ak x update blog, banyak giler aktiviti yang ak buat...kalau nk diikutkan, if ak rajin bnulis blog..fuhh...da banyak dah...xde satu hari pun yg xde entry ak..kompom punye oii.....

Ok lah...pasal ape ak x nulis blog untuk jangka masa yang agak panjang nih..emmm..nomnomnommm...

Alasan2nye :

1)Laptop Rosak - actually laptop ak still ok...xde serosak mane pong...but kat bahagian internet tu jelah...xleh nk connect dgn wifi org cakap...aishhh, nie gare2 ak install internet virus la nihh...tros die stuck identiffing manjang...memang LOLL je ak ase...da la gune line SERINDIT yang laju kemain... (Dak2 UUM mohon paham...hahaha)

2) Kekangan Masa - ewahh..ayat gramatis sangat lolll....actually kekangan masa tu memang la jugak...non stop dengan aktiviti n assgmnt (walaupun klas banyak PONTENG) but my time memang full beb ak cakap....kalau ak x layan movie or tido...ade lah keje lain ak buat..contohnye jejalan kat KOTA KERIANGAN CHANGLOON ...kuikuikuii., x pon KOTA KERIANGAN ANEKA MALL...perhh..memang terbaek..kalah PAVILION KL nuh... (T T)"

3) Internet Slow Kemain - macam ak cakap td, line kat UUM nie memang slow...nak2 pulak ade bebudak yang dah pandai pentingkan diri sendiri p tarik2 wifi kasi die punye je yang laju..tu xpe lagi, paling best siap hack wifi broadband budak lain sama ....hemmm, xmampu nak cakap ape..ak duk on9 kat lab jelah..tu pon slow..so cube bayangkan if ak ngah syok2 naip tetibe stuck..perhh..xpe lah..ak sabarkan jelah hati yang meronta2 nak menaip tuhh (ayat gramatis la woiii )

4) Assignment - If ade yang x tau, ak nie student UUM..da nak abis pun..insyaAllah if dekan sem nie nt ak ambik ijazah ngan Sultan or Agong la...itu pon kalau mata merit utk kos ak x naik...yang ak tau wat masa nie 3.67 dah kire first class...hope la kan...if betoi da layak sangat asenye nihh... (^^)y...so, berbalik pasal assgmnt...emmm, sem nie memang azab giler...assgmnt paling banyak dalam sejarah..abis satu, dapat satu...lolll...sabar jelah...

5) Malas - yang nie memang penyakit azali ak..semua pon malas, nasib makan x malas..ahahaha...kekadang tu line laju...but bile nak menaip xde plak pix2 n bebahan kat ak..yelah..cam ak cakap tadi..., ak nie kan dah xde lappy nak mengonline..so gune lab jelah..bile gune lab bebarang semua kat bilik..so apekan daya..terima seadaanya jelah....

Ok,. tu antara alasan yang boleh ak reka dengan jayanya...moge2 alasan2 ku ini mampu menambat hati dan perasaan kekorang...ahakkk, btw..minta maaf ye if ade terkasar bahasa ke ape..lain kali kite reroger balik...^^

p/s: saya dah tukar link tau....but link lama still leh gune... dulu blogspot...skarang DOT COM jerkk...^^

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...