CrazyDayOut : HotSpring Ulu Legong

Sunday, May 27, 2012 Nizam Riadzi 1 Comments

Assalamualaikum...

Haiii awak-awak yang cantek lagi kacak jelita ...erkkk, k..malam nie ak curik time makan sat, kite sambung crite dr entry ringkas ak yang lepas....

Permulaan cerita, if korang terbace entry yang ari tu la kan, ak ade cite yang ak nak out for jejalan wit my frenz kan...nak pegi hotspring bagai kononnye...ahakk...so, Alhamdulillah selamat tiba dan kembali ke UUM...so dapat la ak menaip entry yang x seberapa nihhh (geram keyboard cam hampehh...kne tekan kekuat plak..haishhh)

K...ari tu kitrg gerak dari UUM n menerobos keluar terus dari pagar kawalan yang penuh kawat duri (k, tu auta) trus menuju ke Ulu Legong...Aku gerak naik van dengan bebudak lelaki yang lain...yang pompuan dengan penuh divanya gegode abang air tumpang kreta sana..cisss.nak sedap je kan..hahaha...Van yang ak naik sangatlah ALAHAII...tapi xpelah, janji x wat hal suda...

Kire dalam jam 11.30pm selamat keluar n tros meredahi malam yang kelam dengan deruan angin sepoi2 bahasa (kemain gramatis lagi kau jahh)...Yang jadi encik driver junior ak, encik Geban nama diberi...ahakzzz, ak x reti nk bawak van2 ALAHAII nihh...ahahhahaa....biasa bawak yang EHEMMM je...LOLLL...

So, gerak sana berpandukan GPS abang air...kitrg yang naik VAN nie (Aku, Krol, Anep, Angah, Achong, Akmal n Geban) follow belakang bontot kreta jelah...follow punye follow k fine, sampai suda walaupun 2 kali terlajak laluan...nyaris x sesat....

Sampai sana tros cam org gila semua, tergedik2 kau nak mandi hotspring bagai...mule2 time rancang nak pegi sana, ak bajet tempat tu dalam hutan banat la...dalam ceruk tok kon mne bagai...yelah, cik Dayang mak hayam ak nihh cakap tempat tu KERAS la, pernah sesat la...itu ini la...sekali ko tau, lebih kurang dalam cerita RunningMan jerkk....ade kolam bagai...yang paling xleh blaa...jam 2.30am cam tu...org kat sana...hambek kauu....fulll....gila babat, pakat berendam air NOMNOMNOMMM...hahahaha...

Nah, ak kongsi sikit gambar kat sana, but gambar dak laki jelah..yang pompuan da minta kebenaran but diorg ckp xleh publish...chaittt...konon..hahahaha...but, ikutkan ak pun xmau publish...wat tambah dosa diorg plak nt....jage mber2 ye kekawan...^^


gambar diorg jerkk...ak xde pong..sob2

yang baju biru tu la driver macho kitrg...abam geban




burger yang dibelanja Dayang...makasih...^^

self snap...sob2...sabor jelah

prasan x bertapa sedihnya muka ak dipaksa tangkap gambar ngan anep..ahhaha




Kalau korang perasan, gambar encik anep PALING BANYAK...diulang, PALING BANYAK kat sini...ekceli memang paling banyak pon...dalam HP ak full gambar die nyelit tetibe...cisss, nasib ak tukang ambik gambar kan, so memang la xde gambar...n nasib la HP Android xperia s ak nihh mampu menangkap semua memori2 disini...dr Blackberry abang anep..tau la mahal, xmau snap langsung..tau nyelit je ko kan..ahahahahaha (mohon jangan sentap lelebih)....

Ak ade buat video, but baru terperasan dalam video tu banyak pulak minah2 tu nyelit tumpang glamor...so, sebagai menghormati permintaan diorg, ak xleh la nak upload video tu kat sini atau mane2 lokasi...biar ak DELETE jerkkk...hahaha...

Ape2 pun, pade korang yang nak pegi Hotspring Ulu Legong kat Baling Kedah, ak syorkan datang time bukan cuti sekolah, sebab time tu paham2 jelah memang ramai...n ade beberapa tips ak nak kongsi kalau korg pegi sana...

Tips Hotspring:

1- Kalau nak kesana pastikan ada yang tahu jalan sebab YES KERAS...Sesat xtau
2- Bawak makanan secukupnya, kat situ burger biasa pun mahal semacam
3- Kalau nk menginap kat sana ada homestay, but sila tempah awal
4- Pastikan korang jangan terus terjun dalam kolam, biar suhu badan dapat sesuaikan dengan suhu air kolam..nanti xpasal2 ko kekejangan...
5- Sila jangan CUCI MATA LELEBIH....

Ok, tu je tips ringkas dari aku...so, nanti kalau pegi buat yang lelaki bersiap sedia buat TELOR REBUS SEPARUH MASAK YA...hahahaha....

Tq to: Abang Air, Dayang, Fadz, Ema, Su, Khairul, Anif, Angah, Achong, Geban, Akmal  sebab sudi berjalan bersama ya....gud farewell for me....LOLLL...sob sobbb


p/s: lepas nie bile pulak nak mai sini..hemmm...

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...