Jom mengumpat di twitter

Tuesday, January 03, 2012 Nizam Riadzi 0 Comments

                                                              Assalamualaikum...

Malam nie dekat twitter kecoh dengan isu Amalina Che Bakri pelajar pintar 2004 yg dapat 17A SPM dedulu nuhh...Kesnye...minah nie da x pakai tudung time study kat luar negara n siap main peluk2 dengan lelaki bukan muhrim kata mereka....


Wahh..penuh ustaz n ustazah malam nie dekat twitter..yang bestnye..ade jugak yang hairfree avatat die nuh duk kutuk2 Amalina jugak..aduiyaaaaiiii...klu ak cermin muka dekat takungan air dalam lubang jamban tu dulu laaa...wat malu jaaa....

Alhamdulillah ramai yang sedar perbuatan die nie da kebaratan, xde gaya ketimuran n muslimah langsung...K,fine..terima kasih sebab ramai yang saling nasihat dan menasihati. Tapi sedar tak...punyalah ramai yang buka aib si Amalina nihh..yang paling bestnye, dengar cerita gambar tu diambil secara CURIK dari akaun facebook peribadi Amalina. Ape motif diambil gambar2 tu dan sebarkan ke luar??? Nak aibkan dia??? Kalau ada yang cakap, dia aibkan diri sendiri sebab sendiri upload gambar tu dekat facebook...bagi aku, itu masalah dia...yang KO TETIBE BERMASALAH NAK AIBKAN ORANG APE KES???

Serius la kan, bagi aku gambar Amalina tu xde la DARING mane pownn..biasa2 je...gambar kawan2 aku lagi gila vavehhh.....jujur cakap, x payah nak lagak suci n alim...semua pun ada kawan2 yang lebih kurang Amalina je kan...

Kalau ade yang nak kondem bebudak yang study dekat luar negara tu cepat lupa daratan, kejutan budaya bagai..abis tu...y ramai je pelajar dalam negara nih yang TERMENGANDUNG ???...erhh...TER kah??? Semua nie atas kesedaran diri sendiri dik oii...jangan la salahkan orang itu ini...Cukup2lah nak buka pekung orang lain,aibkan bagai..kesian la dekat Bapak Amalina tu...full name korang letak kan....hemmm...

Isu sekarang nie, Amalina tak bertudung n berpeluk dengan lelaki bukan muhrim...Korang rasa, ramai tak pelajar sekolah yang bertudung dekat sekolah, n time pegi pasar malam ke, pegi hangout dengan member ke..bukan main MENGETAT lagi baju...rambut alamakk...kaler2 gituhh...BELAMBAK kann...n RAMAI JUGAK YANG COMOLOT #yangberpelukxyahcakaplaa selamba jee dengan lelaki bukan muhrim...

Yang membezakan Amalina nie dengan kite2 semua..die nie terkenal...satu Malaysia kenal budak PINTAR AMALINA yang dapat 17A1 dalam SPM...Hemmm...itu je beza kita dengan dia...tak payah la nak aib2kan dia sangat...ingat sama, yang Lelaki, sure ke AWEK SUCI kau tu memang first class muslimah sejati...sure x sentuh2 tangan die??? BUKAN MUHRIM PAHAM...n yang POMPUAN...ewahhh, sedap sungguh ngutuk ngate orang kann....agak2 kamu tu mmmm.....SENDIRI PIKIRLAHH...

Harap maaf kalau ada yang terasa, but dah macam jadi satu trend pulak dekat twitter bile ramai2 mengutuk mengata n mengaibkan orang lain sesuka hati.Kadang2 kita kena la pikir secara rasional..wajar ke kite berbuat macam tu...Cube terkena dekat batang hidung sendiri...haishh...kalau kena dekat family ke, korang rasang korang nak tweet jugak ke..ke korang siap tutup akaun twitter tu sebab malu..cube cite sikit...

Ape2 pun, pada yang berniat baik, Alhamdulillah terima kasih aku ucapkan sebab sama2 nasihat menasihati..just kena bertempat dan bergaya lahh...kena tahu caranya so that xde la nak aib2kan orang sangat...tak gitu...trends AMALINA di TWITTER.

p/s: sama2 sedarkan diri..jangan pandai aibkan orang je...nasihat keluarga dan diri sendiri dulu...sekian...


You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...