Please my dear, dont blame others

Tuesday, December 20, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

                                                                 Assalamualaikum...

Morning bebeh....so luvly morning today, b4 subuh lagi da bangun terus mandi...#bukan sebab mimpi basah... but memang kebasahan satu badan....its just to hot...haiiyooo....(~ ~)"....kipas kat bilik nie macam tak berfungsi la pulak...siyes kecewaaa....nak golek2 dengan best pun x kesampaian....sob sobb...



Sudah dengan omelan sadis itu...what news today..hemmm, nothing just some lame news which about anak dara/teruna or what so eva yang belasan tahun yang suda terjebak dengan kegiatan sosial seperti seks bebas, alkohol, blaa blaa blaaa. Soalan tentang perkara2 nie pon da naik jemu cikgu2 dekat sekolah nak tanya kat student die. Balik2 kalau keluar soalan ujian pertengahan ke, exam ujung tahun ke..mesti ade soalan macam nie...

"Masalah sosial kian membimbangkan di kalangan remaja pada masa kini. Bincangkan jenis masalah yang berlaku berserta contoh dan huraikan sebab masalah ini berlaku dan cara-cara untuk menanganinya daripada terus merebak"

tettt...kan....asyik2 soalan sama..haishhh n jawapan die kekurangan kasih sayang la, kekurangan didikan agama la, kekurangan itu ini la..semua pun kekurangan...n kalau baca dekat surat khabar pulak...mule la keluar tajuk cam nihhh...

"Remaja 15 tahun layan 15 lelaki serentak" 

kannn..hahaha, da naik jemu..dalam sebulan mesti ade la berita2 macam nie kat paper nuhh..mule la laku cam pisang goreng jerkk..berita bukan main hangat..dalam otak pakat duk pikir, cam ne die leh layan sampai banyak tu..haishh...n yang bestnye..remaja yang terlibat pun buat pengakuan....

"sebenarnya mak bapak saya tak pernah ajar saya tentang haram halal. Saya tahu perbuatan ini salah, namun untuk menghilangkan kesunyian saya teruskan juga. Biarpun keluarga tahu, mereka masih membiarkan saya bergelumang dengan dosa" 

erkkk..chaiitttt....please la my dear bebeh, dont blame others...dah terang lagi bersuluh dari penyataan prosa kata anda bahawa u know it was a sin..n then what, u still doing that cause nak hilangkan kesunyian n dapatkan perhatian??? erkkkk, tahniah..u got the attention now... maruah anda sudah tercemar, buka lagi pekung sendiri dengan cakap itu ini..konon nak sedarkan orang lain..Ok fine, niat baik but bodo. Y, cause ko telah menyiksa diri sendiri dulu..ur future dik..aishhh...

if ur mom n dad x endahkan ko, so what the hell...get move on laaa...yelah, i know bout that feeling cause my dad pun wat bodo jerkk..n i dont mind bout that since i know he had other wife to handle...ahhaha...but im still moving on with my life. Dear my friendz...if u in this kind of situation, please use your brain n not your lust ok...normal as teen we want to try everything but kena la berpegang dengan iman jugak. 

Dalam diri setiap muslim tu mesti tau jugak sikit2 pasal halal haram...jangan nak tipu la ko tak tahu buat seks b4 kawen tu tak dosa..even in Bible pun cakap it was sin...goshh...dont blame other, look at the mirror and ask your self back my dear. If you think nak hilangkan kesunyian dengan minom arak...owhh my ..kesianlaa kat setan2 nuhh..tu air diorang..mati kehausan la pulak nanti..y not ko pegi wat kerja2 amal kat umah orang tua n anak yatim..hahaha...

Ok lame, kalau ak pon mesti tak terpikir nak wat kerja2 kemasyarakatan macam tu melainkan ade member or da terniat lama...so buat la kerja lain..main sosial media kaa, cam twitter ...belajar berblogging ke..luah kan aje ape yang terpendam..sometime we need this kind of medium to xpress our emotion. Im using twitter n blog to express my emotion, so that y kekadang tu ak punye post pon cam tak betoi..kejap macam ustazah sangat, kejam da macam settt la pulak..ahakzzz..its just emotion, in here u allow to say anything my dear...

so what you wanna say now...nak salahkan orang lain lagi, still nak bergangbang dengan mana2 lelaki/pompuan lagi..adehhh...

untuk perempuan terutamanya...ur virgin is ur mahkota..u know that every guy nak pompuan yang terjaga kehormatannya..so if your boyfriend ask that b4 ur wedding..tu namanya setan...ikutkan iman dikk...

n for my dear guys friend..ellow brothaa..lu tau lu mau kelapa yang tak ditebuk tupai..lu kutuk2 kelapa yang kena tebuk bagai, but u always searching the kelapa yang suci murni n then try to tebuk it without permision from the pokok first...ask for nikah laa..aishhh...what about if kau teruna n then u know that ur future wife already being tebuk by other guy..so how...hahaha..that moment u know la langit tinggi ke rendah....baru padan muka...caittt, jangan nak belagak alim sms awal pagi suruh bangun subuh, then malam hari sms ajak skype bogel sana sini..tettttt....ITS FACT LOLLLL

So now nak salahkan siapa..hahaha, kalau korang baca n still cant get what im trying to say..itu memang LOLL yang terlalu LOLL...dusshhh...but sory gak, bukan korang LOLL, just slow sikit..ahakzzz...^^



Berpegang dengan iman, percaya dengan adanya azab api neraka, setiap dosa yang dibuat kita akan dikira tak kira sebesar zarah sekalipun.. Jangan selalu menunding jari pada orang lain, sentiasa cuba muhasabah diri..ingat kita nie manusia biasa yang tak lari dari kesilapan, tapi itu tak bermakna kita bebas untuk terus melakukan kesilapan. Kadang-kadang kita selalu bermimpi hendak sampai ke bintang, tapi biarlah mimpi tu tidak terlalu jauh....
p/s: Allah sentiasa ada untuk aku, kamu dan dia...

 

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...