Kalau Aku Jadi Suami Yang Romantik???

Thursday, December 29, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

                                                             Assalamualaikum...

ehem ehemm..merenyam gataiii sangat kan tajuk di atas..hahaha, x pernah2 aku punye tajuk gatai sedemikian rupa...da la nak dekat2 exam nihh, leh plak pikir nak jadi suami orang..adehhh...
Ini semua bukan ape...sebab kes malam semalam, atau lebih sedap lewat malam laaa..duk main la sms kann...tweet2 gitu..hahaha...n tetibe ade yang bertanya kat aku...die cakap...kalau aku kawen nanti...what will i do to my wife... aku tanya die balik, nak buat ape..ehem2 gitu2 ke ape kan..hahaha...jilaka die cakap kat aku balik....haishh...die cakap x betoi, sedap2 kate org jilaka pulak...hahaha...

so soalan sebenar die, die nak tanya, ape ciri-ciri yang akan aku pamerkan untuk menjadi seorang suami yang romantik n sweet muittt .....erkkk, tetttttt.....sorry bebeh...cite Nora Elena pun ak x berapa nak hafal macam mne Arron Aziz tu kasi sweet2 jiwang kat bini dia...ini kan pulak ak yang kompom2 solo molo nihh...sekali lagi SOLO MOLO, aka SINGLEEEE...ahhahahaa...^^

da dipakse2..ak jawab jelah dengan panjang lebarr....nie antara jawapan aku..ehem2...


1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.
2. Hug atau peluk isteri secara tiba-tiba.
3. Puji isteri cantik.
4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.
5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.
6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-
santai duduk kat sofa sambil tengok TV
7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.
8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.
9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.
10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi
kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri
lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut. 
 
Ok fine...ak sendiri pun seram bile bace balik..ahakzzz...konon la sangat...chaittt....but insyaAllah....rasanya xde la payah sangat ponn..sesekali nak bermanja gedik2 kan..hahahaha...asal jangan lebih2 sudaa...kasi betis nak body bahaya wooo...
 
so, pendapat korang..cukup romantik tak ciri2 gedik yang cuba ak lakukan nanti nihh..hahahaha...k fine...nak ngutuk le tuhh...yelahh..bf korang laaa lg bestt...haishhh...ape pun x boleyyy...

p/s: sesekali kurasa teringin...ewahhh..lagu shima la pulak...^^

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...