Cukup-cukuplaa....

Monday, December 19, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

                                                                 Assalamualaikum...

Morning guys...its monday already...goshhh, for kekorang yang x duduk area kedah n kelantan, insyaAllah monday is gonna be the malas day eva for you guys isnt...^^. Untuk aku yang memang dah terperap kat sini for almost 2 years..yeahhh...Sunday actually my lazzy day evaa....ade klas kott...
Last nite aku tidur awal, jam 2am dah masuk tidur #can be consider as awal for student ok..^^. So bangun pun awal la kann..hehehe...wakeup after subuh terus hadap lappy...n the sengal link still appear on my tab..goshhh...link ape ntah yang duk serang lappy ak sejak semalam..ak cari source die tguk xde maklumat...x berani nak tekan lebih2..yelah sekarang nie kan zaman hackers..sekali die hack ak punye lappy, anta virus ke ape..x ke naya...(~ ~)"...

Sekarang nie kan, ak tengok memang bukan main ramai lagi orang yang dah ade blog...everyone pakat duk story about each other story, ade gak yang duk kepoh2 story pasal hal ehwal semasa orang lain sampaikan abis dalam2 kain dicerita dijajanya...(~ ~)". Ok, for me..pegi lantak kau lah nak buat ape pun dengan blog ko kan, yelahh...ak pun x suke orang menyebuk hal ak nak taip ape kat blog nihh..but as muslim just nak tegur2 sikit laa..kekadang kite nihhh terlampau seronok duk jaja cerca diri orang sampai terlupa we make a sin from that...
If rating naik mendadak sebab tajuk "ISTERI JIRANKU GERSANG MINTAK tettttt"...perhhh, pakat pulun sesak line duk berpusu masuk nak bace story yang dikarang, but do u realise that the sin pun pakat berpusu masuk..malaikat duk sebelah yang duk catat dosa nuhh, adehh ..naik full job selagi orang duk baca..yelah, dah la kita duk jaja keburukan n keaiban orang, siap ajak orang lain buat dosa baca gak..nak lagi best, yang membaca p copy n paste pulak kat blog die, siap tambah perisa sesedap rasa kasi masyukk sikit...tettttt....

Just imagine, if the person that we kutuk2 n cakap2 tu terasa n termati sampai die x maaf kita..haiiyookkk...banyak2 dosa, dosa sesama manusia yang bahaya wooo..ingat tu, selagi x diampun, selagi tu x terampun...hati manusia nie kompleks sikit..jangan duk sedap kejar rating blogg, sampai terlupa rating dosa pun meningkat sama...sama2 fikirkan yerkk...

Next, pasal gambar pulak..ok, fine..alhamdulillah ramai yang dalam mengutuk mengata ada jugak diselitkan isu2 kesedaran..contoh macam kes "GAY MELAYU KAWEN DENGAN MAT SALLEH " nuhh..k fine, ak pun termasuk sekali (~ ~)". Bile ak usha2 balik entry ak yang lepas2, ok fine ade gak yang terlepas pandang n hope lepas nie ak akan lebih hati2...Bukan sebab penulisan, sebab gambar. Gambar tu boleh menyebabkan seribu satu makna. Alah, macam WordlessWednesday nuhh..just one picture that everyone keep discribing on. Tetttt....kita letak gambar konon2 sebagai peringatan yang perbuatan itu ini dosa...but do we realise gambar tu bukan hak milik kita, gambar tu hak milik orang lain, n kita tengah aibkan diri dia dengan sengaja mempaparkan ke khalayak ramai #termasukla aku nihh (~ ~)".  

Macam ak sendiri, ak da cakap td yes ak pun terlibat sama, ade satu dua entry yang terlepas, lucky for me ak bukan jenis kaki kepoh yg nak korek2 hal orang sangat, but pada yang memang jenis suke jaja2 tuhh..adehhh...yelah, as human, kite nie memang la jenis mesra pengguna kan...sikit2 nak tahu ehh, sape??? buat dengan sape??? kat mna?? jam berapa??? lokasi??? semua pun nak tahu...adehhh...



Tak salah nak ambik tahu, but cara kita nak sampaikan tu...ape kata kalau gambar tu kite tayangkan tapi cube SENSORkan sikit, orang cakap kasi BLUR2 macam kat MELODI nuhh...macam tu kire ok la sikit...yelah, kalau blog xde gambar x best la pulak kan, nanti orang cakap tipu lebih..but yelah, please consider ya kawan2 semua..b professional blogger yang tahu adab nak tutup aib orang bukan nak jatuhkan lagi maruah diorang. Diorang dah buat salah, biarlah diorang berurusan dengan Allah, yang kite nie cukupla sekadar sama2 berkongsi pedoman dengan cara yang terbaek wokehh...^^
N pada pengguna twitter tegar macam ak nihh, khas tuk kekorang jugak..ehem2, sedap2 ngutuk tu ingat gak dekk...ada malaikat duk setia mencatat perbuatan kite....hahaha...n sory gak ye kalau2 ade yang terasa...sesory sesangat...jangan dendam2 ya...haaahaa..peace bebeh..^^

p/s: berdakwah ada caranya...cuma caranya perlu sesuai dengan keadaan..kannn...^^

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...