An Apple that change the worlds...

Friday, December 02, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

                                                     Assalamualaikum...

Tajuk omputih sangat kan..hahahaa....but what can i do, tetibe asenye sesuai kot untuk ape yang hendak aku perkatakan nihh..ehem2...Korang suke epal tak...for me, yes i do, the green one xpcly..mmg siyes minat toii..but not the juice, sebab ape..sebab lembik2 xleh nak rasa nikmatnya menguyah itu epal...muahahaha...

Ok, what do you know bout apple..hemm, selain daripada buat, for sure korang just know Apple as a brand isnt. Yup, kalau jenama Apple tu memang cengkadak mahal lahh, but bagi aku sesuai kot dengan kualiti die....

So what the point with my luvly omputih punye tajuk...Hemm, as you can see, in Al-quran ada diceritakan mengenai how men can have Adam Apple, n this story also has been mention in Bible...#sory if im mistakes. Yes, that story semua pun tahu isnt...how men can have this Adam Apple aka HALKUM....^^...n that story have change the mitos that always diceritakan oleh golongan2 yang tak berilmu...

What next, the Isaac Newton...the famous apples eva in physic world. Hukum newton yang diperkenalkan dulu disebabkan xcident apple jatuh dari pokok menyebabkan dunia fizik sekarang nie berubah 360 darjah, if not because of that apple..what do u think...tiada hukum newton???? Yeahhhhh, terbaekk if budak SPM laa..xyah nak hafal itu ini sangat, but if that hukum xde..goshhh..our fizik world myb x segah sekarang...

The one and only person..Mr Apple who introduce the Apple product such as imac, ipod, iphone, ipad..blablaablaaa...goshhh...so famous isnt. Almost everyone know how is he n he is the one that bring the changes in our new technology...Cube bayangkan if mamat tu x perkenalkan iphone, korang agak muncul x samsung galaxy nuhh..hahahaa...tettttt...^^

n sorang lagi, satu2nye Apple wanita yang ak kenal..Cik Epal...hahahaah...korang kenal die...adehhh, if x kenal p nyorok dalam tandas nuhh..dasar kerempes toiii...itu blogger pemes howt2 tuhh...Cik Epal...dikategorikan wanita tembun #katanyaOk..hahaha....Cik Epal mmg best n sporting, selalu tweet ngan die kat twitter n die balas, x macam blogger yg bru nak naik..adehh...lagak retis abiss...kalah aku ko tau..hahaha...Blog Cik Epal nih memang lain dr yang lain sebab ntah...try la usha sendiri...sekali usha nmpak biasa je, cube bce entry die, sedua tiga..kompom teringin nak pollow punye...#kipaskipasdisini...kikikiii

So, ape yang nak aku perkatakan n sampaikan kat sini???? Hemmm, do you think what kind of apple you are??? Can you become the next apple that change the world, or myb just for your family n country...dushhhh....Hidup kita nie singkat je, so we need to plan the future, if not ...its mean we just plan to be somebody that not somebody.,huhuhu, hope u get what the point i want to say in here...^^

For me, you dont have to go to university to get success, but if u r..alhamdullilah, that just another extra point...but if not dont simply give up...Look at the mirror...is that u, or the useless person...If its you, belive me you can do something to change ur life. Everyone have their own fate, but you still can change it with the new colour of life. Just imagine this, god give us a pure clean canvas, n then our parents help us how to draw it... Myb because we still young, we simply just draw it until it look totally messy, but when u realise that...quickly try to add some colour to change the situation..dont just look at it, because if u let it be like that..nobody will help you to change the colour...the only one that can help you..is YOU!!!...

p/s: kadang2 kita memandang sesuatu itu mustahil tetapi sebenarnya tidak...^^

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...