Malaysia...jangan berat sebelah ok...

Friday, November 25, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

                                                        Assalamualaikum...

Ok, this is the pending entry actually, yelah..ak nak story pasal sukan sea yang baru je abis dalam minggu lepas...Alhamdulillah....Malaysia capai target kan...^^....n yang pasti Harimau Muda dapat tewaskan Garuda dengan sepakan penalti...ahakzzz....


Tettt...tengok2...perasan tak ayat aku...."YANG PASTI HARIMAU MUDA"....ok, korang tak rasa ke macam kita nie berat sebelah....Ok, still x faham...goshhh...actually like this, what im trying to say is that..our Malaysian Team gerak pegi Sukan Sea dekat Indon sana dengan berapa banyak pasukan...Ramai kan....ada yang menembak, ada yang berenang, ada silat, ada gymnastik itu ini...BUT....perasan tak most of us just care about THE BOLA aka HARIMAU MUDA...hahaha

Goshhh...ak bukan anti bola ok..thus ak salah sorg yang duk sakit tekak terpekik2 depan tv kunun2 diorang (harimau muda) duk dengar la suara aku malam tu...hahhaa.....Bukan ape, macam nie..cube bayangkan diri korang sebagai salah seorang atlet yang bertanding n then korang dapat pingat emas jugak...but macam xde orang yang perasan pun...Goshhh...siyes sadis kann...
Majoriti rakyat Malaysia tengah duk kecoh dengan kemenangan penalti Harimau Muda sampai macam atlet yang lain langsung xde bagi sumbangan ape2 kat negara kita. Bagi aku sendiri la kan...itu agak menyedihkan...Siapa sini tengok aksi Renang Berirama...hahaha...aku tengok tau..tu pun secara tak sengaja sebab baru habis kelas...Serius aku meremang tengok diorang..bukan meremang sebab mengatal, but sebab aksi diorang memang serius terbaek...dengan musik yang sangat sesuai...n for sure la diorang semua dapat pingat emas ye..hahahaha

Tak cukup ngan tu...niehh, adik beradik YONG nie...3 beradik semua pulun emas..memang terbaek....But WHO CARE???? ...kalau cerita dekat kedai sikit semua cerita pasal bola, dekat twitter memang wajib la kan  sebab aku pun join sekali main hastag #HarimauMuda..hahaha...
Kalau diberi peluang la kan, dipilih nak jadi atlet ape, aku pilih bola jugak sebab ape, sebab bagi aku...ini adalah satu2nya sukan yang paling mendapat perhatian rakyat Malaysia n atlet2 lain tu pegi mpos kau nak buat ape janji bola aku emas....ERKKKKK...????

Butt...memang macam tu ke kita??? I hope not. As Malaysian...ak percaya kita semua sokong atlet kita sama rata, just kekadang dari segi liputan tu yang menyebabkan sesetengah sukan tu nampak lebih menonjol dari sukan yang lain...
Ape2 pun aku nak ucapkan tahniah pada semua wira negara yang telah berjaya mengharumkan nama negara di peringkat antarabangsa SEKALI LAGI...^^



p/s: aku suke hastag #MajikanVsAmah....hahaha, siyes xleh blaaa

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...