Bila cerita tentang LELAKI...

Saturday, October 15, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

                                                              Assalamualaikum...

Ehemm...malam nie tekak aku rasa perit sesangat...myb nak demam balik kut sebab badan pun da mule rasa panas semacam jerkkk nihh..nak2 pulak duk berembun tadi ngan Anif Abdullah n the geng...mengedik bergosip la pulak tadi...aiiyooo...(~ ~)".

So, sebelum jasad direhatkan..aku nak story pasal lelaki. Yelah, asyik2 kalau buka belog semua pasal perempuan..kisah sedih semua perempuan, teraniaya pun perempuan...pe2 pun perempuan, tengok jelah blog kat malaysia nie pun kebanyakannya perempuan..gambar letup2 plak tu....tahap xleh bla pun ade gak...ahakzz...upsss....tettttt...

Ok..ape yang ak nak cerita tentang lelaki. Hemmm, sebagai seorang lelaki aka kaum Adam nie, aku kekadang terasa macam golongan wanita berangapan lelaki nie xde perasaan. Yelah, kalau update status kat facebook sikit2 cakap lelaki xde perasaan la, itu ini lahh...x faham perasaan perempuan lah..tapi tau takk yang lelaki nie pun berperasaan.

Kalau dalam adik beradik, x kira lelaki tu adik atau abang, dia akan selalu memerhati saudara wanita dia, bukan sebab ape..sebab ada perasaan tanggujawab. Bukan suka2 nak kongkong atau ape, tapi sebab risaukan keselamatan diorang. Yelah, kadang2 tu perempuan nie lalai jugak...kita cakap jangan percaya dengan mamat tu, die kate tak pe...padahal bila lelaki cerita tentang lelaki...for sure lelaki lebih arif kan...lelaki tau la lelaki lain pikir ape, takkan la tak tahu...pondan pun tahu la baii...goshhh...janji kau lahir sebagai seorang daripada kaum adam, dia akan lebih mengerti tentang apa yang difikirkan lelaki. So pada adik2 or akak2 jangan la fikir yang diorang nie cuba nak kongkong anda...its just for ur sake loll...keselamatan korang...^^

Kalau ada berebut barang ke ape, mesti lelaki yang kena mengalahkan....cuba kalau berebut cokelat...yang lelaki mesti kena mengalah dengan yang perempuan. Nanti mak akan cakap, abang lelaki...kena mengalah dengan adik perempuan....wadafak punya statement..tapi ikhlas dalam hati lelaki, kami biarkan aja..asalkan perempuan yang kami sayang dapat apa yang diorang nakkan..kami rela bekorban.

Kalau cerita tentang lelaki lagi, perasan tak kalau drama tv mesti ada aksi isteri bebelkan suami dia yang balik lambat. Hello perempuan di sana, si lelaki duk kat luar bukan semuanya berfoya2 cari betina lain....diorang cari nafkah untuk anda, untuk anak2 dan bakal anak yang myb dalam proses nak disenyawakan jap lagi..tettt....^^. So, fahamilah lelaki ini....kadang2 diorang pun terasa tension jugak..yelah..beban kerja lagi, balik2 beban bebel lagi...macam mana nak hilang stress...Lelaki sanggup korbankan masa dia untuk para wanita yang dicintai. Sanggup biarkan masa terus berlalu asalkan masa yang ada dapat diberikan sepenuhnya untuk wanita yang tercinta. Suami mana yang tidak kecewa bila usahanya tidak dihargai...balik kerja penat2 harapkan senyuman manis isteri, sekali dapat maki hamun penyeri mimpi...goshhh...sabo jelah....tu yang saje wat kes laki cari lain tuhh..ahakzzz..^^

Siapa cakap lelaki tak menangis....memanglah payah nak lihat lelaki menangis, tapi ketahuilah lelaki menangis bukan dari riak muka, tapi didalam hati....mungkin wajah garang seorang ayah akan dimaki hamun si anak, tetapi kalau diamati matanya, jauh didalam hatinya sendiri sedang menangis....lelaki terlalu cintakan wanita....sehinggakan kekadang dapat dirasakan wanita terlalu tamak sehingga menginginkan sesuatu yang lebih dari apa yang terdaya diberi. Segalanya cuba diberi, namun entah mana silapnya lelaki terus dipersalahkan.

p/s: just bila cerita tentang lelaki...^^


You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...