Jangan nak kutuk perempuan sangat laaa....

Tuesday, August 09, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

                                      Assalamualaikum...

Uittt...aku hapdet blog time nih..ahakzz...kantoii mlm nie x pi terawih...(T T)...ok2...lupakan...tukar topik asal..so, ape yang dikutuk..siapa yang kena kutuk???...




Hhuhuhu...dah masuk hari ke 9 kan kite berpuasa....dan selama 9 hari tu jugakla aku berniaga dekat bazaar ramadan...tolong org je..hehehe...so, sepanjang masa tu jugak la.status kat fb, dan twitter semuanya pasal pose....n for sure la para blogger pun menulis pasal hari2 ramadan masing2 kan...^^

Kalau sampai time Wordless Wednesday...perhhh, semua berebut nak sare pix yang kebanyakannya berkaitan dengan puasa...meriahnya bulan pose kan....But, ade jugak yang kutuk2 kat blog n fb...kutuk ape, kutuk perempuan....sebab ape...sebab banyak pompuan x sedar diri lagi x reti tutup aurat...n kebanyakan yang kutuk for sure la kaum adam macam aku nie kan...ahakzzz

For me, kalau nak tegur tu ok la..but kena la ade caranya....kalau tetibe membabi bute je ko menghanjingkan diorg..for sure la melentingkan...ak tengok kes kutuk mengutuk pasal perempuan pakai legging n baju x cukup kain makin teruk..memang xleh blaaa...memang aku akui kalau kat bazaar ramadan tu..perhhh, naik berair mata nihh...macam2 jenis....n memang ramai pompuan yang makin seksa la pulak time2 pose nihh...

Myb sebab panas kot...thas y pakai macam tuu..ahakzzz...so, disebabkan itu..ade la sesetengah blogger nih mengutuk sakan macam kawan2 diorg yang lain tuh semuanya pakai tutup abis...well, bukan nak cakap ape la kan...perempuan yang bertudung x semestinya  baik..but yang baik for sure bertudung...for me just give some space...

Kalau nak diikutkan..lelaki aurat dia dari atas pusat sampai bawah lutut kan....but tak malulah aku nak cakap, ramai je lelaki yang pakai seluar paras atas lutut....yang jenis tu nak cakap amacam mne pulak....kalau ade yang cakap..lelaki lain...pompuan lain..ahaahahaha...ade ke neraka lain2 n berat timbang dosa lain2 ikut jantina..hemmm, kalau ade tolong tunjukkan page berapa dalam quran...maaf la kalau ak x tau...huhuhu

Erkkk...kalau ade yang cakap...ape kes kau nak menangkan pompuan plak nihh..jantan ke idak ko nie...haiyooo..for me la kan, sape yang try2 cakap macam tu memang otak xleh blaa...kita saling tegur menegur x kira la jantina ke, agama ke, kaum ke..janji saling ingat mengingati...bagusla sebab korang mengutuk...hope ade yang terasa..but kalau die terasa sampai ke mati..erkkk, sendiri berjawab la nanti ye...huhuhuhu

Aku pun nak ngutuk gak nihh...to all my muslim frenz...x salahkan kalau kita nak berpakaian lengkap bulan puasa nih...sebulan je kot...11 bulan kita seksi bagai..y not try change our style...aku pun pakai seluar pendek gak..but time bulan ramadan nie...time tidur je kot..itu pun boxer..hahaha..lain2 idak la kot...ape2 jelah..janji masing2 tahu ape yang patut dibuatkan....

Jangan nak tipu aku korang x tau nak wat ape, dah pandai buka blog aku nih xkan nak search ape yang patut dan tak patut time bulan ramadan kat google pun xleh kan..ahakzzz...sinis sikit...sory ya kalau terasa....

p/s: lihat cermin sebelum keluar bazaar ramadan..lengkap keww???

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...