Ada apa dengan twitter???

Monday, August 15, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

                                    Assalamualaikum...


Ok, jam sudah 2.00am...now sesorg je, mak suda tido...huhuhu...n my tgn still twit2...erkk, twitt2 tu ape je...ada ape dengan twitter???


Itu la keje aku sepanjang hari...tak kire tempat masa dan ketika, laju je tangan nie nak bertwitter kan....kalau nampak kucing melintas pun aku twitt...ish2...Korang ade tak twitter...agak2, korang layan twitter ke facebook yang lebih...kalau aku, tak payah tanya la kan, for sure twitter lebih...ahakzz...^^


Ramai member2 aku tanya


1- twitter tu ape?
Hemm..twitter tu sebenarnya laman sosial jugak...Its actually another blog site...Erkkk, for sure la die bukan macam blogspot nihh...Blogspot panjang2 kan, but twitter pendek2 je kite punye post...N selalunya orang post ape yang terjadi kat sekeliling diorg time tu jugak...Memang betul2 micro blog la orang cakap..^^


2- macam mane nak main twitter?
Macam mana nak main...erkkk, actually senang je...korang just kene daftar je twitter tuh...then korang just update semua status korang dekat bahagian nie...




So...just enter jelah..nanti status korang akan muncul dekat timeline macam nie...




So...korang nampak macam boring je kan sebab xde balas2 komen macam dekat facebook....yes, its not like facebook sebab twitter main retweet untuk status orang lain yang kita nak jadikan status kita jugak...contoh cam nie...




Ahakzzz...yang nie semua yang aku retweet n aku jadikan favorite tweet la kirenye nihh..belambak lg, but ambik yang atas suda...^^.


3-best ke???
Bagi aku soalan nie terlampau wide...tak boleh nak cakap best, x boleh jugak nak cakap x best..sebab lain orang lain rasa kan..kalau aku yes, i will say, twitter best sebab...


#cepat je info dapat


#boleh saling berkongsi pendapat dengan semua twitters kat timeline n all over the world at the same time..


#boleh main twitt2 dengan artis lagi, macam kite tengah main msg2 dengan diorg...^^


Ok...macam tadi game badminton antara Datuk Lee Chong Wei dengan Lin Dan kan....


<------------------kann....nampak tak nama diorg naik kat trends..Its mean that...most twitters in Malaysia or all over around the world sedang bercerita tentang topik yang sama...So, kalau kite takde tv pun, if ade twitter boleh tahu semua berita...seee....nice rite...^^


Kalau nak dilihat dari sudut seorang blogger...aku rasa memang wajar lah ade twitter nie sebab selain kite dapat ping entry kite kat sini, blogger2 lain yang bace entry kite pun akan tolong pingkan blog kite ke twitter diorg...macam nie...


soo...kenalkan bro ben kat atas nihh..bro nie salah sorg dr follower twitter ak n mmg serius ak respek, y sebab ade aje blog2 yang dia nak kongsikan dkat twitter....so mmg x salah dia ada ramai follower dekat blog kan...^^


Selain bro ben, ade jugak blog ariff, aizul marcello, cik epal, encik sedap...bla blaa blaaa....*sorry malas letak link.hahaha . Semua diorg nie memang dikenali kan dekat dunia blogger, so kalau diorg pun gune twitter nak hebahkan blog, why not kite pun gune...aku mmg dah gune..hehehe....^^


Pada korang2 yang belum ada twitter lagi, boleh la daftar dekat sini. Itu page twitter ak tu..hahaha, alang2 dah terbuka...daftar tu follow la terus yerkk..kikikiii..makasih semua....


p/s: aku nie memang hantu twitter....harap maklum

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...