SIAPA YANG HINA?

Saturday, July 02, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

                                  Assalamualaikum...




Apa pandangan korang dengan pekerjaan pelayan dekat club malam…well, semalam ak pergi clubbing…haha…tipu je..ok, actually yes…ok..macam biasa, kawasan tu sangat la bingit…sakit telinga ak…haishh…rimas gak sebenarnya…n tengah duk layan tengok mber2 ak macam org gila n im twitting je memanjang…tetibe ak dengar bunyi kecoh2…ade orang gaduh…yup, biasa la lokasi mcm tu org gaduh manjang, mabuk2 kann..minum lagi air kencing setan…but this time kes lain…kes raba2..huhu

Ak x tau cite sangat mule2, lagi pun ak malas nak masuk campur hal2 org nie..ak tengok je dari jauh ade sorg pelayan nie tengah nangis kena penampar ngan minah mne tah…ak tengok minah yang penampor pelayan tu serius seksa (seksi)…die marah cakap omputih tu…ak paham la jugak..nie kes pelayan tu simbah air dekat balak die…

Y die simbah air, cos that jantan p raba die…haiiyoo….mista, itu perempuan pelayan..angkat order macam, bukan pelayan nafsu…gila babi toi…sabo je la…hemm…At that time, ak layan je drama tu..mber2 ak plak dah pakat duk dekat2 ngan diorg…dah agak kecoh gak sebenarnya…xde bunyi muzik sebab ade bunyi pompuan tu melalak je marahkan pelayan tu…perhh..serius rimass..

Yang pelayan tu duk tunduk je kepala, yelah..die kan pekerja…customer always right…(kunun laa)…so, ak pun tergerak jiwa la pulak nak pegi dekat…hemm, serius ak kesian dah tengok minah tu kene marah…huhuhu…agak vongok pompuan yang marah die tu…sangat la gedik..x tau nak cakap ape…skali ak tengok dah macam ala2 drama korea pun ade…pompuan jahat buli pompuan baik..kikikiii….ok, not funny….serius sian…dah kene penampor…kene hina pompuan murahan lagi…kena cop pompuan jalang sebab saje nak gode balak die..pehhhh…x leh blaaa…abis, die tu baik sangat la kan…

Nie…kemuncak story nihh…pelayan td duk balas balik cakap yg balak die yang gatai duk raba2 that’s y die simbah air..hahaha…tetibe, satu lagi penampor hinggap kat muke..perhhh…gila kecohh…yg manager tempat tu pon dah tak tau nak buat ape agaknye..die duk tepi je…bongok sangattt….bukan nak tolong pekerja..

Ok…ak tengok penonton drama nie takde yg rasa sian pun…semua pakat mcm duk kutuk2 die…ak terdengar la dua tiga suara sumbang, duk kutuk2 cakap, kalau dah jadi pelayan tu, buat cara pelayan…pompuan tak de maruah la..bla bla blaaa….so, what happen loll….

Singa betina tadi dah naik hantu…sedap die penampor…ak tengok die ambik botol arak nak curah kat pelayan tu…ok, bagi ak itu dah agak melampau..bukan nak jadi hero atau ape…but myb sebab ak dah  penat nak balik, n mber2 ak plak duk seronok layan drama tu..so, sebelum singa tu sempat curah air kat pelayan tu…ak sempat tahan tangan die..hahaha…jangan nak gelak…ak just bosan n penat time tu..so nak balik…that time just nak tamatkan drama je…

Time ak halang singa tu, balak die yang wat pasal tu tetibe bersuara..kata jangan sentuh awek die..uiwhhh…pelizz lahh, sape je nak pegang…kalau die x wat drama, ak dah balik laa…ngantukkk baii…huhuhu….so, nasib ade mber2 ak…diorg haling mamat tu dr dekat ngan ak..klu x, ak x tau la.kot2 ak masuk spital plak..hahaha…so, ak lepas singa betina tu n tarik pelayan tu p jauh sikit dr lokasi tu..so, xde drama..ak boleh balik n tido…hahaha..itu motif ak..

What hpen next…ok nie bukan drama korea nak ak usap2 pipi die hilangkan air mata..byk lg keje ak nak buat…baju die dah koyak kat lengan myb sebab gaduh tadi kot…ak just bagi jacket kat die n tros blah…yg ak tau time tu nak tido…keadaan terkawal n ak dpt balik tido x pikir ape…^^

But, persoalannya la kan…kenapa nak pandang hina sangat dekat pelayan tu…ok, memangla tempat tu tempat maksiat..but pekerjaan die just hidang2 air n makanan…yg jadi masalahnya, die jadi pelayan kat lokasi yg x sesuai..well, hidup kita nie ade mcm2 cerita…kisah kita lain2…siapa je nak kje tempat mcm tu..but, myb dah mmg situ tempat die dpt rezeki nak buat mcm mna, yg kita nie pulak..dah tau tempat tu x baguih..p lagi wat pe, (terkena ak..ahakzz..) siap ade yg minum air kencing setan lg…haiiyoo…gila2 ak pon, dtg sana balik2 minum coke je..haha…

Siapa kita nak hina seseorg…layak n cukup bagus ke kita, suci sangat ke diri kita nak hina org..kadang2 ak tertanya kat diri sendiri y? y ramai yg Nampak kesalahan org lain padahal kesalahan diri sendiri..huhuhu…ak pon x tau lah…

Korunk pernah dengar tak cerita pasal seorang pelacur yang masuk syurga just gara2 die bagi air dekat anjing ke kucing tah yang haus…hahaha…Allah maha besar, tak siapa boleh tentukan nasib seseorg tu masuk syurga or neraka…so siapa kita nak hina seseorg, dr kita hina baik kita doakan diorg..lagi bagus..^^…

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...