Macam mana nak DATING YERKK???

Monday, July 18, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

                                            Assalamualaikum...

Ok..memalam bute nihh time ak bertweet td, tetibe nampak twett panjang berjela sebut pasal #howtomakeurfirstdategreat..
Hemm...macam mane tuhh..ak ade tips, but nie tips dari pengalaman aku jelah...if ok terima..if not boleh korang baiki lagi ya...hehehe...


Rancang Terlebih Dahulu

Yup! This is the most important part, you guys must plan betul2 ape yang nak dibuat mase dating dengan si dia nanti so that takde la korang jadi kera sumbang tergedik2 tak tau nak buat ape kan.... Make sure plan yg korang buat nie tak over budjet yang korang ade..yelah kekadang kite nie sanggup papa janji bergaya, but if sampai berutang untuk date pertama ape kesnye abang oii..hahaha. So, its totally important ok, kene keluar kat lokasi yang sesuai dengan poket kite, if not..hahaha, jangan balik umah nangis sesorang dalam tandas sudaaaa...poket kocong sudaa...dushhh..



Pakaian Jangan Over

Time nak keluar dating tuh.., uhhh...penting nihhh, WAJIB hati-hati dengan pemilihan pakaian yang korang pakai. Its up to you nak pakai jenis macam mana pun ..HIP HOP ke, Ala2 Majlis Oskar ke..pe2 jelah, but for me la kan...x payah kot nak buat semua tu...Cube kite pikir balik, how come she  or he wanna go out with you..hemm, because you are who you are rite, so tak payah nak over2...silap2 nanti takut die annoying la pulak tengok gelagat kite yang ala2 ANA LULU or MISTA BEANN...kikiki... Cukup dengan bepakaian ringkas but KEMAS n NOT SELEKEH ok... You guys must remember ape tujuan nak dating nihh...motif utama nak tambah hati si dia n nak kenal die dengan lebih dekat n bukan nak pegi majlis2 besar..so BIASA-BIASA SUDAAA....Simple is NICE what...hehehe...



Teman Dia Ke Mana Saja

Ok, for GUYS...nie wajib lah korang tau kan...if korang pegi date ngan awek kat shopingmall (tempat basi daaa....) kompom2 si gadis akan tertarik korang pegi kat kedai kasut ke, kedai bra ke, kedai watson ke..bla bla blaaa...so, time nie mmg la annoying sikit but ikutkan jelah. Temankan aje...if penat tu carilah kerusi duduk but make sure u always usha die so tu tande u guys carring giler barbehh sama die la tuhh...takut kene culik..hahaha... Time nie mate mmg wajib beri tumpuan sebab time2 macam nie la si gadis nak uji kita sang arjuna betul2 perhatikan die ke tak..kekadang tetibe suke ati die je nak panggil kite minta tolong bagi pandangan tang barang2 pompuan die tuhhh..haishhh...(kepak-kepak mane la kite nak tau kann..tak pernah pakai ponn..wkakakaa..opsss, sory jgn mara). But from my pengalaman la kan..(wallahhh gaye kasanova plak..ahhaha), diorg takde nak beli sangat pon..just nak perhatian je...so,itu kire ujian pertama tuhh..jangan fail plak...hahaha...klu nak A++ belikan terus ape yg diorg belek2 tuhh...(kokak poket..dushhh)




Berikan Pendapat Jika Ditanya

Ok, yang part nie mmg hampeh sikit..kekadang tu kan, diorg nie akan gedik2 manje nak minta pendapat dari kite....so bagi la pendapat seikhlas hati n jujur ya...(kejujuran amat penting dalam perhubungan..ingat tuu..kkikiii).  If korang nak manje2 gatai merenyam jugak ngan die...korang wat2 la terbalekkan fakta...macam, kalau muke die banyak kedut..cakap la muke die cantekk...kalau baju die cantek kate la burukk...pas tu, die tarik muncung panjang kunun2 merajuk (sepak kangg..hahaha), then pandai2 la abang pujuk..hahaha..manje2 la katekan..dushhh..gatai syehhh....



Jangan Jadi Bisu

Yang nie kalau korang amalkan mmg hancorlah date korang tuhh..huhuhu...jangan sesekali buat suasana jadi sunyi...ajak2 la nyembang... so si dia takde la boring ungke je kuar dating ngan korang kan...Try ajak2 bergosip tentang artis2 ke, filem ke.. but jangan la over2 pulak..make sure korang pilih topik tu biar bertapis, karang tak pasal2 kene cop MAT KEPOH..hahaha, naya2...jage sensitiviti ya..mane la tau, kot2 tersalah cakap.sekali mode spoil...mmg spoil la hati korang..huhuhu



Buat Si Dia Ketawa

Part yang paling hampeh...aku pun dislike yang nie...bagi yang jenis mmg kaki buat lawak n suke nyembang oklah, nohal baii..but if yang malu2 manje macam aku nih..(kakakakaka)...payah gak la...Korang try la buat die tertawa riang..kikikiii...so dengan cara nie, die akan rasa...OWH ARJUNAKU.....hahaha, kire lengkap gakla arjuna diorg nie..carring n funny..wallahh...^^ 

Ok..tu jelah kot, ak tau itu jelah sebab itu yang aku buat..hahaha...xde ape sangat pon kan..but ok la pade yang first time nak keluar date kan...hemm, ape yang penting just be your self..tak payah nak jadi orang lain...n tak payah nak nerbes2 sangat...relek2 suda...chill bro...^^

p/s: nak dating ngan sape ye nanti...hehe..

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...