Jangan jadi macam mereka PLEAZ...

Tuesday, July 05, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

                                   Assalamualaikum...

Malam nie panas betul, bilik aircon rosak...ruang tamu ok sejuk tp anak sedara ak plak bergusti2..adoyaii, penin2...duk luar kat buai..hemm, hampeh malam nie xde angin....da x berbaju dah nie..panas2...

Tapi panas2 ak nih, panas lagi penulisan mereka2 yang hebat dalam menabur fitnah...Upsss....ade sape2 terasa tak...ade tak kat sini yang dpt tahu satu2 cerita terus tulis kat blog mcm bende tu betul2 biarpun tuan empunya diri lgsung x buat stmen balas..huhuhu

Ok..x paham lagi, nie kes fitnah...Beberapa ari lepas ak layan tv brape tah, aku lupe dah nie kes Wardina yg kne fitnah dengan blogger....entahlaa..x tau spe betul, spe salah...but ikut kte Wardina kerana sekeping gambar, blogger tersebut terus2 menghentam dirinya...(ayat skema syiakkk...^^)...

Wardina bukan org pertama yang kena kes2 mcm nie, dah ramai yang kena...n kalau yg bce paper semalam, kes menteri saman blogger sebab sebar fitnah...kan2, x pasal2 blogger tu kne bayar saman....tu bru saman dunia, belum saman akhirat lagi...

Ehh, siapa ak nak nyebok2 tegur korunk yg pakar bab2 menulis nie kan....blog ak pon xde follower sgt, nak kecoh2 ape kes...erkk, sory if u think like that, but just wanna remind back, kite nie berbumbungkan lagit yg sama, berlantaikan bumi yg sama...so, sape la kite nak sebar2 berita yg x tentu sahihnya...

Kalau betul pun berita tu, siapa kita nak adili mereka, silap2 penulisan kita mengaibkan diri mereka...sama jugak dengan menghina namanya tu....erkkk, mengaibkan sedara sendiri boleh ke ekk??? harap2 korunk paham lahh...

Then..ape yg best sgt korunk nak tulis2 pasal org lain, kalau tulis nk jdikan inspirasi ke ok gak, ade gak manfaat utk dikongsi bersama, but iffff...if yg kutuk2 tu...ape faedahnye...nak kongsi dosa ke???? yang menulis dah kompom2 berdosa sebab fitnah, yg membaca plak jd bebal sebab percaya n mule mengatal nak nulis sama, n yang kene jd tajuk..terus terusan diaibkan...wahhh...menarik sungguhh...

Tak salahkan kalau tulis pasal info2 yg elok2...ak dpt perhatikan gelagat pembaca...kalau x percaya, cuba korunk buat tajuk hot...macam AKSI BERAHI PELAJAR MALAYSIA, JANDA GANGBANG DENGAN 8 ANAK MUDA...bla bla blaaa..perhhh..mesti traffik sesak siakk..semua pakat serbut, sangup refresh byk kali jnji nak tengok jugak....cube kalau pasal..ahak2..paham2 je lahh...yg ilmu2 nihh..hemm, punye menarik penulisan...sorg dua je yg bce n komen, paling best...x tau pon ade artikle mcm tu...hohoho...no comment...

Well, nak buat mcm mne kan..dah mmg kite suke bab2 gossip nihh...but gossip tu ape, sesuatu yg tak pasti kan..so mcm mna kalau ianya fitnah....hemm, sama2 kite renungkan ya....


p/s: tulis biar pakai akal n bukan pakai nafsu ....

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...