Pandai nak kutuk orang je kan...

Sunday, June 05, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

                                         Assalamualaikum...

Perlu ke blogger buat sesuatu entry yang melampau2 sampai boleh aibkan seseorang individu tu semata2 nak blog die letup2....hufff...x paham ak..tau la dunia blogger nie gila2, pakai tulis ikut sedap jiwa jari nak menaip je kan...tapi masalahnye...sedap2 kita mengutuk sesuatu pihak atau perkara yang kita tak suka tu, sampai kita tak sedar...gaya penulisan kita tu lagi teruk dari apa yang orang tu buat....

Baru2 nie, kes artis celupar..perhhh..dah 2 hari kot...still lagi ade yang duk bising2....tau la blog kita yang punya, bahasa tu jiwa bangsa..cermin diri tau...goshhh, yang paling best..sampai ade yang semangat nie buat game bagai nak aibkan pihak tu....terbaekkk....

Niat asal buat game nak aibkan org lain, then isu hot nie meletup..ape lg ambik kesempatan la kan nak hotkan blog die pulak....plessss lahh....serius ak dislike org mcm nie...yelah, niat dah sah2 nak aibkan org...ce orang buat game mcm tu kat die, kat family die ke..die happy ke ape..mcm die kate..."mesti bangge ade game diri sendiri"...hahaha...pleassss

Ok..yang tu satu hal, tak kisah la die mmg padai bab2 aibkan org nie, yang lain nie plak..ok..entry sama...(aku pon terlibat)..tapi yang bestnya kutuk bukan main kaw2 punya...oitt anda sekalian..tahukah anda penulisan anda boleh menjadi sesuatu yang menyusahkan ande dikemudian hari....

Tak caye, pergi beli buku undang2 siber tengok..ape die cakap....macam2 boleh buat ngan penulisan kat blog nie...kalau ak nak, boleh je bawak satu blog yang ciplak entry ak p mahkamah, cakap hak cipta di ciplak...so, ape ce....haha...duk sedap2 kutuk org kadang2 kene ingat jugak, hak individu bai....kalau ak la yg kne...dah kompom2 ak p wat aduan n saman malu....(nasib ak student law...tau undang2...lalalala)...

so, entry nie bukan la nak cucuk sesape...just luahan hati dan perasaan...kata hak individu kan..lalalaa, nie just nak ingatkan...kalau kat malaysia, kita kene ingat time menulis bab2 politik, agama,isu2 perkauman mmg teramatlah tak boleh nak lebih2..kalau nak tulis jugak wajiblah berlapik agak takde timbul isu2 entry hasutan or what...

ISA...haha, korang tau ape tu....silap2 gare2 nulis blog, kne tahan ngan ISA..tak ke giler glamor ko nanti..bukan stakat blog, ngan ko2 msuk tv..then bayar itu ini..ribu2..haiiyoooo...mintak simpang...


p/s: harap2 lepas nie tulis pakai otak, bukan pakai sedap jiwa menulis....makasih....

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...