Konsert Akhir AF9 depan MASJID ???

Friday, June 10, 2011 Nizam Riadzi 6 Comments

                                  Assalamualaikum...

Alhamdulillah, pagi jumaat nie masih lagi bernafas di bumi Allah nie...hemm, tadi tengah aku layan2 twitter pasal kes RM6juta tu...terus buka blog pulak..tengok ade entry ape yang menarik pepagi buta nie kan...ok....ape yang menarik ye....jalan sana, jalan sini..tetibe terbaca entry dari blog Qaseh Raihan pasal konsert akhir AF9....owhh, dah nak habis ekk....hohoho, aku bukan layan sangat pun AF nie..dari musim pertama lagi tak layan....ntah le, xde nafsu nak nengok...

Ok....konsert akhir AF 9...wahhh, mesti grand kan...alah..macam taun2 lepas jugak...tengok kat surat khabar..perhh, bukan main lagi letup2....n taun nie..untuk musim yang terakhir KONONnya...diorang (pihak ASTRO) nak buat konsert tu kat lokasi yang dapat barakah la kutt...DEPAN MASJID.!!!

Kepala hotak koo....sape pengurus AF yang bagi cadangan lokasi nie???...ishhh, takkan ASTRO x cukup2 lagi duit kut nak sewa tempat lain....haiii, kan dah naikkan bil bulanan..nie nak sewa tempat pun dah tak dapat ke????....goshhhh....

Minta maaf la, aku memang la tak berapa minat n layan AF..tapi xde la pulak aku nak halang diorang nak buat kat mane2 kan..itu hak diorang la..duit diorang, p mampus la kan...TAPI MASALAHNYA...nak buat KONSERT dekat depan MASJID!!!!!..errkkk...sesuai ke ENCIK PENGURUS YANG BIJAKSANA....haishhh....

Selalu kalau bab2 konsert macam nie la kan, mesti ade redcarpet gedik la, ade itu ini....n for sure la mula at least dalam jam 6 mesti ramai dah datang kan....n time maghrib...wahhhh, depan masjid..bagus2..semua jemaah ramai2..syukur sangat....time isyak..macam mana???....haaaa...kalau la ko nak cakap korang punye konsert mula jam 9 konon laaa.....abis time Bilal masjid nak laungkan Azan nanti macam mne, nak bertanding suara dengan PAK NIL pulak ke ENCIK PENGURUS oiii....????....penin2...haiyooo...

Okk...ini bukan isu besar pun kan...alah, depan masjid je..what the big deall..ape nak kecoh2....bukan tak boleh qada solat kan...a ahhh...memang la pandai sangat kalau ko pikir macam tu, tapi kan....kalau la ko muslim ka (x tau la ...kot2 la kan) nampak sangat ko buta tuli tak tau nak hormat agama sendiri...DEPAN MASJID ENCIK PENGURUS...kalau ko nak buat CERAMAH HAL EHWAL ISLAM ke...ok la jugak...tapi, ini konsert...konsert kan ramai yang GHAIRAH nak terkinja2....(soryy, aku pon bukan baik sangat just nak ingatkan....)....takut terover sampai tak sedar diri tu dekat dengan masjid....hufftttt...

Ntah la, aku tak tau nak cakap ape...kalau aku nie DATO ke, aku bagi je RM6juta tu suruh ko buat cari lokasi baru..tak payah aku deco taman BALI kat BANGLO aku kan...lalalalaaaa.....

Ok...maaf la pada korunk yg terpaksa baca ape kes ak merepek pepagi...mukadimah sedap..last2 ak beremo la pulak..huhuhu....haishhh, munasabah diri balik nihhh..wajib2....istifar bebanyak...huhuhu....

N, nie ade pix2 dari blog ADY BUDIKA....korunk boleh usha jugak blog die....makasih pada die yg bg info..klu tak, ak pon tak tahu..huhuhu....


                         hambek kau...yang merah tu masjid besi ye


                     gah sangat dah la nie dapat buat kat sini...goshhh

         pasti tak dengar bila azan berkumandang (buat ala2 lagu af ye..)

                   jeng jeng jeng...tu dia masjid besi yang tesergam indah...

 tu yang cerah tu masid le tu....elok bebenor tempat nie buat konsert 


              ready for the show...lets GEDIK GEDIK BEBEHH...


Ok...cukup la aku mencarut2 kat sini....kalau korunk berani ramai nak tulis pasal keterlanjuran n keceluparan mista GAMBIT..yang nie pon celupar gak nie..kalau sibuk nak tau pasal ADINDA EVANS...yang nie lagi elok sebab x on lagi....n kalau duk seronok layan gambar comolot PUTERI SARAH tu..baik layan pix2 kat atas nie...lagi HOT kann....^^


Btw....sory pd spe2 yg terasa....nak buat macam mna....ITS MY BLOG....hahaha


p/s: macam mana agama lain nak respect islam kalau macam nie jadinya....huhuhu (JANGAN NANTI MASJID DIPANDANG SEPI, KONSERT DIPANDANG SERI SUDAH).

You Might Also Like

6 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...