Kenapa engkau menaip???

Wednesday, June 15, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

                                   Assalamualaikum...

huftt...ari nie agak panas la...cuaca di perth memang lain..kalau panas memang panas semacam, kalau sejuk plak..ala2 genting dah...weee..beku2...ok..suda2..jangan nak bermukadimah memanjang lebo bebenor iye dok...^^

Ok...tajuk kali nie...Kenapa engkau menaip???

Hemm...sejak dua tiga empat lima menjak nie kann....ramai betul blogger baru....tumbuh dah kalah cendawan....kalau nak diikutkan statistik yang dilakukan oleh mak limah...ade la dalam sejam mesti ade 50 blogger baru kat Malaysia...(autaaa sajaa..weeee...^^)...ramai kan...hufttt....

Tapi, persoalannya...diorang nie berblog sebab ape??? Ape motif engkau menaip???....ce tanya cik nisa yang gemar bebenor menaip yerk...^^...

Ok, setiap dr kite mesti ade motif tersendiri kan kenapa kite nak menaip....kalau macam aku, mule2 ak berblog nie gara2 ak terusha blog miss Hanis Zalika dekat Wanita Hari Ini (kantoi layan cite tuu..wahahahhaa)...time tu aku tengah golek2 layan WHI and diorang p tunjuk la senarai blog2 yang memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia...ok...time tu ak x tau sangat pasal blog nie...n ak tertarik dengan tajuk nama blog inibelogsaya.blogspot.com...rasa macam....wahhhh...niceee...like that name, simple n ntah...^^

N, mule dari situ ak mule tergedik2 nak menaip jugak...but at that moment i didt know what to write...nak tulis ape je nih???....so, ak decide nak tulis je ape yang ak rasa..ikut suka hati aku...kalau korang rajin godek2 entry2 ak yang zaman kuno2 tu...kebanyakan pasal diri aku yg tengah emo2 with family..hahaha..kadang2 bermadah berhelah bagai...goshhh...^^

But now, i know what i want to do with my blog...i want to share everything yang ak nampak, yang aku dengar, yang aku lalui dan ape yang aku perolehi...hope boleh dijadikan inspirasi atau panduan bagi diorg2 yang myb mengalami nasib atau situasi yang sama dengan aku....^^...so, itu motif kenapa aku menaip...

n korang pulak???

Hemmm...ape motif ko..kenapa engkau menaip???

Ko buat blog sebab suka2, nak kongsi pengalaman, nak berkenalan, nak ikut blog2 orang glamor, nak jadikan diari, nak berdakwah....bla blaa blaaa....semua tu ko kena pikir dulu...

Bukan ape, sebab sekarang nie ak tengok banyak blogger baru yang lebih ke arah SAYA NAK RAMAI FOLLOWER...entry...errkkk..sory to say KOSONG or COPY PASTE sangat2....hemm

Korang yang blogger baru kne cari identiti blog korunk..make sure korunk x keliru...ini nanti semua harung...harung macam mana, duk nak sangat cepat hot n glamor...pakat la duk wat entry bukan2....Mak limah beromen la, Amir raja lawak belum sunat la..itu ini...huhuhu....helloo..kena ingat, kite nie blogger...bukan penyebar fitnah ya...huhuhu...(sekadar peringatan...^^)

Make sure tak terlampau terikut2 dengan gaya orang, kita semua ade kelebihan masing2..kalau nak tulis pasal kehidupan sendiri..hemm, tulis dengan cantik..jujur tak payah nak tokok tambah...kalau setakat nak bergurau ok la...layan jugak kan...^^...

btw...tu je le ak nak cakap...hahhaa, ok lah..pade semua blogger baru...ak ucapkan selamat datang n welcome to da club...haaha...tulis pakai hati, jangan pakai nafsu ya...




p/s: rasa macam nak makan nandos laaa...lapooo...

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...