Artis VS Blogger lagi....

                                  Assalamualaikum...

Haishhh...pagi2 nie, buka je blog..perhhh....bersepah entry bloggers ngan isu sorang artis nie yang amatlah biadab dalam bahasa die...Nie kes artis sorang nie x dpt terima kritikan dari blogger2 tentang video klip terbaru die dengan prima yin "marilah".

Erkkk...ce tengok tajuk lagu tu..."marilah" BEROMEN patutnye..hahaha....tak caye korunk layan youtube b4 video klip tu ditarik balik or what....dah sah2 video tu dah ala2 ini cara2 nak ajak beromen..upsss...tetttt.....

So, kite nie kan negara islam...ok, xpe....org cakap negara multiculture...ok2, tapi masalahnya pelakon dalam video klip tu dah kompom2 orang islam kan...buat pulak video klip macam tu untuk tatapan umum...so, sebagai saudara seislam, x salah rasanya bloggers yang beragama islam nak komen kasi pandangan...alahh, kalau bukan bloggers pun ramai yang dah tercarut kat klip video tu...hohoho....

So, disebabkan terlampaulah banyak komen2 yang agak kurenggg disenangi artis sorang nie..die pun post kat twitter...alah macam kes minah nur kasih tu...lalalalaaa....








soooo.....hahaha, alah biasa la bai...nama pun bidang hiburan....ramai yang suka kita, ramai jugak yang tak suka...tapi masalahnya bila timbul bab agama nie, yang suka pun boleh jadi tak suka...so..kene pandai2 bawak diri lah..ape yang penting kene ingat asal usul diri kat mana.....tiang agama bai...orang bukan suke2 nak hentam...tapi kalau dah tak betul memang terpaksa tegurlah....

xpe2....make this as a lesson to all artis, bloggers, twitters, bla bla blaaa....kite semua manusia biasa..ada salah silap..bahasa kena jaga, macam blogger pun kena jaga bahasa....biasalah...bahasa nie dah ibarat lidah...n lidah tu lagi tajam dari pedang..kalaunye orang yang bace blog kite nie terasa sampai ke mati...perhhh, menjawab kat akhirat nanti.....as muslim...sama2 la kita saling ingat mengingati...tak perlu gaduh2 bagai nak rak kalau semua pakat keras pale....


kerana diriku begitu macho: harap klip video tu ditarik balik la, sebab..erkkk....lu pikir la sendiri....layan dulu, then tentukan ok..^^

Popular Posts