SEGMEN SC: SERAM LUCU (MAYAT HIDOP BALIK...erkkk)

Saturday, May 21, 2011 Nizam Riadzi 4 Comments

                                           Assalamualaikum...


seksi plak kak limah malam2 kan...hahaha
picit sini kalau mau tau lebih lanjut pasal ini segment...
Ok...now blub nak story satu kisah yang teramat seram...hahaha, pastikan anda baca entry nie berkumpulan, bukan sorg2...seram nie...seram...serius seram wa cakap lu....^^.

This story begin longgg time ago....im not born yet...HEHEHE...its my mom story...time tu mak blub masih muda remaja..perhh, orang cakap ape...masih menjadi rebutan ramai...(sekarang pun hot ape...^^)...n time tu mak baru usia dalam 20 tahun rasanya...so, nak jadikan cerita time tu mak tengah dalam latihan sebagai jururawat. So, biasa lah..jururawat kena bertugas rawat orang kan...cucuk sana sini...n mak saya nie jenis takut darah tau. Mula-mula memang dia tak mau jadi jururawat sebab takut dengan darah, but sebabkan follow kawan punye pasal, beranikan jugak...^^

Satu malam tu, mak kena bertugas waktu malam...hemm, so macam biasa bertugas macam takde apa2...Hospital time tu kan agak suram2, so ada la ciri2 seram tu..but dah biasa..xpe...^^. Malangnya malam tu, ada mayat baru sampai...doktor dah selesai buat bedah siasat bagai...dalam jam 2 pagi...so, my mom n her fren ditugaskan bawak mayat tu ke bilik mayat untuk disimpan. Huff...before this mak tak pernah tau buat kerja2 macam tu, but malam tu orang yang bertugas takda, so kena ganti laa....

Dengan hati yang berat n kaki yang terketar2...mak n kawan dia beranikan diri jugak...tolak perlahan2 katil mayat tu bawak ke bilik mayat. Pejalanan nak ke bilik mayat bukan main jauh, dah la jam 2 pagi...sunyi semacam je....mak dengan kawan dia apa lagi, dub dap dub dap la jantung....bedua je anak dara tolak mayat malam2...huhu....

Duk tengah slow2 tolak mayat tu, tiba-tiba....katil mayat tu roda dia termasuk longkang...so, tekejut la mak dengan kawan dia. Menjerit la dua2...tapi takpe, time tu diorang berani lagi...cube betulkan balik roda tu n diorang try tolak...

tolak punya tolak, x boleh jugak...sangkut...dalam otak mula la pikir yang bukan2...so, buat kali terakhir, diorg try push sama2...yes..berjaya...bergerak jugak...tapi....diorang terlepas...so, katil tu bergerak sendiri..n terus terlangar tiang dekat depan, kali nie mayat tu terus terjatuh...terjatuh secara duduk dengan gaya tangan tongkat dagu, menyandar dekat tiang tu.....

apa lagi, bila mak dengan kawan dia tengok mayat duduk tongkat dagu macam tu...menjerit la lari...diorang jerit cakap mayat hidup balik....habis kecoh hospital malam tu, esoknya mak dengan kawan die tak datang hospital seminggu sebab demam...n lastly, dua2 letak jawatan sebab takut mayat hidup balik...^^




             ok...nak tag Cik Limah Kezamboo join segment nie...^^


p/s: kalau jadi kat blub pon blub jerit....hhahaa....mum, luv u....^^

You Might Also Like

4 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...