Trip to Thailand...hu ha hu ha wit frenz...;P

Sunday, April 03, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

Assalammualaikum semua....tq sebab sudi sekali lagi jenguk belog saya yg tak seberapa nie...;)....what story today...uhh, hari nie hari yang cukup penat..wanna know why...cos im goin hu ha hu ha with mber2 kat THAILAND....(bukan danok ye...saya masih SUCI...kikiki).


Trip nie sebenarnya ikut rombongan yang dianjurkan bdk2 UUM jugak..diorg yang orgnze bende nie...so, why my mber beria2 ajak..huhu, nak tak nak follow je leh..(walaupun bajet da suam2 kuku je nie). So, terikutlah n termeLENCONGlah saya di bumi siam itu...


What happen:....


Apa yang berlaku ek..haha, banyak sangat....saya dan kawan-kawan (ayat poyo)..telah mengikuti kawan2 yang lain..sebanyak 3 buah bas telah digerakkan dalam misi menjoli itu...kikiki...so, dengan semangat waja...jam 7 pagi..saya dan rakan2 mula bersiap2 bermake-up bagai khas utk kelihatan gojesss bile sampai kat Thailand nanti...(mereka yg gojesss...yg maintain cute2 manja...wakakakakakakaa.....).


Gerakla kat Varsity Mall jam 7 lebih tu, sebab diorg cakap jam 8 nak gerak dah...uhh, gigih gerak nie...TP...wahahahaha.....bas boleh main ronda2 pusing kampus awal2 pagi tu...haiiyoo...nak dekat sejam jugak pusing sana sini satu uum...boleh termuntah asenye klu die tak kluar dr situ dalam masa 10 minit lebih lagi...memang da macam org mengandung dah...menendang2 perut nak muntah..huhuhu....


Alhamdulillah, semua selamat....gerak jugak ke destinasi...so, kami terus menuju ke jabatan emigresen (toi ke ejaan ak nie..uhh) n cop group pasport...(pasport sendiri ade x bawak..pandai kan..;p).


boarder kat MALAYSIA..^^

nie boarder kat THAILAND...^^

ticket nak berlepas..kikiki....(mcm nie upenye klu wat group pasport...huhu)
CINTAILAH BAHASA KITA...hahaha...^^
Oscar palace hotel...lokasi kitrg menginap (propa je..hahaha)
outside my window...its SANDAO CITY...^^

Ok, hentian pertama...Blub n mber2 diberi peluang tuk menjolikan diri kat NORA PLAZA...hemm, ingatkan plaza macam mne la..upe2nye...macam rumah biasa je..just besar n jual barang...tp, layan gak..macam2 ade..hehehe....

pose b4 go shopping......^^
comey2...^^
suke...comey dan menampakkan kesopanan...^^

erkkkk.....TARIK BALIK KATA2 TADI.....wahhaha..sensor2
tetibe kan nak bermodeling kat situ..haha...anep2..^^
mr.khairul with wooden frog...uhh, nasib kayu..if betoi..hahaha, x sior teman..^^
tak rasa macam ade dickaun pon....MAHAL JUGAK..wekkk.....hahaha
Blub ase la kan, kad diskaun nie sekadar taktik je...tak diskaun ape pon..hahaha...mane ade murah..macam biasa je harge die...huhuhu..^^
hehe..b4 blah..once again..snap2 plezz...^^
Hehe....well, pantang tengok cermis..wajib la bergambar kan...kikiki...ok, gambar kat bawah nie plak next station kami...emmm, kilang kacang asenye..lupe plak..kat sini ade jual macam2 jenis kudap2...wohoho...dak pompuan paling xcited kat sini..macam2 diorg borong...asenye klu dapat bas free unic datang sini, mau tiap ari diorg datang, janji dpt beli....;p
prasan x yg dua org tu tau2 je org nak snap..haha...sgt2 BERSEDIA...^^
model sotong kering.....HAHAHAH...
wahahaha..kat sini bukan mbeli, mengedik je lebey...oiitt...><
Blub ngan mber yang sorg nie (anep gedik) x beli ape pon..mule2 Blub nak beli paste tomyam..but, x jadi..bukan makan sangat pon..hahaha....so, kitg dua just jalan2 n cari balang2 yang boleh dirasa..kikiki, semua balang kitrg tabai...well, nak taste..mane la tau kot2 ade racun ke ape kan...wahahaha....^^

pandai toi cari duit....haha...kaya2...
Before nak turun bas tadi, diorg suruh posing dulu time turun bas...so, this is it...frame gambar yang siap utk dibeli..perhhh..pandai cari makan...1 gambar 100bath aka rm10...emm, ok la...(nasib pix saye comel..wahahhaah)....

ahakzz....turun bas sempat pose..;p

Erkk....lewat sudaaaa...huhuhuhu, sambung nanti...banyak lagi pix n story nak kongsi nie...ahakzzz..nak p klas dulu....hari nie ade presentation n nak ambik paper dr hep..huhuhu, sangat mendebarkan....(- -)

p/s: tunggu sambungan tau..hehehe....;p

 

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...