Remaja kini bermasalah???...

Wednesday, April 27, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

                                  Assalamualaikum........


Pagi nie tengok MHI TV3 secara streaming kat UUMTV....^^....well, tajuk die menarik ari nie...pasal MASALAH REMAJA...hemm, macam biasa MHI akan tanya soalan cepumas kat penguna2 FB..hahaha, SALAH SIAPA???...tettt.....berduyon2 tarik rambot bagai nak menjawab....Salah mak bapak, salah guru, salah member, salah nenek n datuk, salah jiran, salah awek n balakz, salah orang lain bukan salah diri sendiri.................PLEAZZZZZZZZZZZ LAHHH.....


Wowww...bestnye salahkan orang sekeliling...hemm, aku tak bersalah, teraniaya je....saye kan budak2 lagi..takde akai....KEPALA HOTAK KO....!!!!...Remaja means dah akhil baligh la woii...at least umor 13 taun dah tu.....vongok lah sangat kann....takde akai kunun...owhh, yang pakat duk menuduh orang sekeliling PANJANG PULAK AKAI kannn........


Hahahaha....ok2, Blub bukan nak salahkan para remaja...hehehe...Blub tau..Blub pon remaja jugak..well, remaja suka memberontak..kadang2 untuk sesuatu yang tak logik....walaupun tau bende tu tak betoi, but went dilarang dengan cara yang tak kita suke, makin menjadi la kitrg remaja nie...^^....


Emmmm.....ok, actually...tu all mak bapak kat luar sana....we all anak2 remaja mu yang kuajaq nie sebenarnye lagi penyayang tau..hahaha....just tak pandai luahkan je...well, nak cover2 la kirenye.....hemmm...bagi Blub mak bapak tak boleh jadi mak bapak sebab mak bapak cuma boleh jadi kawan n sahabat je....erkkk, tak paham ekk...^^


Ok...when we were chill, kire time pakai lampin bagai...YES....you r mom n dad....we need you...but when we r teenagers....x bermakna tak mau mak bapak tau...just, tukar sikit care...emm...we need you as our Friends.........Our BFF....cos u r the one that always with us since we all small until who we are now.....^^....We need you to be gossip with....untuk gaduh2, untuk gusti2, untuk shoping2....^^, because you are our Best Friend Forever.....and when we all grow up, yes...You gonna be our Sahabat Sejati.....not just BFF....but much more than that.....we need you......


Hemm....mak bapak adalah segalanya...kamu adalah bayang2 kami...tanpa kamu, kami takde, tanpa kamu kami lemah tak bermaya.......berani kami kerana adanya kamu...mak bapak...we all luv you, walaupun jarang sekali kami bersuara manja kini...dalam hati yang teramat dalam, semua kami sangat mencintaimu....kami tahu kau juga bergitu....tegurmu tanpa sayang dan kasihmu...cuma, kadang2 caramu yang menyalahkan cerita..menyebab duka, menyebab sensara.....(ewahhh...dah macam bersastera pulak...^^)


I know you guys understand what i mean rite...hentamla pengisian die terabot bin serabot..janji nota penting tu ade....spe jumpe n paham, dia pandai....khas untuk si mereka yang kami sayang...^^


p/s: i luv u my family...wahhh, x sabar balik umah nie..cuti2 yeahh...^^

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...