Mandi dengan adik n sepupu sepapat

Thursday, April 21, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments



Brushhh.....broommm....lompattt...kebuchhhh...berkocak habis air sungai....lompat tinggi-tinggi dari batu, tak gayat pun.....Hemm, rindu je time-time tu...Korunk time kecik-kecik dulu mesti ada mandi sungai jugak kan. Dulu time Blub kecik2, Blub selalu balik kampung, n time tu jela merasa nak mandi sungai...Nak harapkan kawasan bandar..hahha, alamatnye jumpa parit or longkang besar je la.....^^.



Time kecik2 dulu kan, Blub n adik selalu bergaduh gara2 nak dapatkan pelampung...bukan pelampung betul pun, yang ada bentuk itik bagai semua tu, nie pelampung tayar lori..hhahaha..best tau..besar. So, memandangkan Blub umur dalam 7 tahun...so adik mesti la lagi kecikkan..so, die akan kalah sebab Blub n sepupu sepapat semua nak mandi kat kawasan arus deras....time dulu2 takde kes2 budak lemas bagai nie...semua pakat pandai berenang, sekarang nie je macam2 kes ade..Baru mandi dalam tub mandi dah lemas...huhuhuhu...sadis toii...

Ok...time tu Blub pon x berape reti merenang jugak..yelah, budak bandar kan....tau duk umah, g skolah..then main game...itu je...bohsan..so bile balik kampung..hahaha, macam2 aktiviti lasak la kitrg try...panjat bukit la, panjat pokok la, kejar ayam la...hahaha...miss that moment so much...^^.

nie je gambar paling sopan en.google...hehehe

Kalau Blub ngan sepupu lelaki duk main2 ngan pelampung tayar lori kitrg, terjun2 ala2 tarzan....yang sepupu perempuan n akak Blub2 plak duk main pelampung kain batik...ahhahaha...camne tu???....kalau korunk biasa la kan, dulu2 perempuan suke mandi bekemban je dekat sungai...then, diorg buat kain batik tu mengelembung.....terapung je...hahaha..bestt....Blub suke kacau kakak Blub..pantang die nak terapung sikit, Blub kempiskan kain die..hehehe..then mula la kne tarik rambot main kejar2 dalam air tu....(wawawaaaa...windu siakkk)...

Hemm, sungai zaman dulu tak macam sekarang...dulu air sejuk je....beku semacam je....masuk kaki....perhhh..segar amat....sekarang..hahaha, dah jadi air teh dah...rasa suam2 je...huhuhu.....Time tu, bayak pokok2 lagi...kat tepi2 sungai tu macam2 jenis binatang boleh nampak..yelah, truly nature lagi time tu...kalau lapo, just petik je buah2 kecik yang tumbuh kat situ ...makan, tak pun...lari balik rumah kejap....ambik nasi lauk..berlari makan kat sungai balik...hehehe..berkelah ramai2 dengan sepupu sepapat....

Yang adik Blub2 nie pulak, die kan kecik lagi...so mandi kat tepi2 air je....mandi wit my sister la...comey je die time tu.....xde gigi lagi..hehehe...sekarang, chaittt....pantang jumpe, asyik nak berebut krete je ngan Blub2...pantang Blub nak kluar..mesti die nak kluar...spoilt toi lahh..haishhh.....^^...

Sekarang nie, most of my sepupu dah kawin pun..dah beranak pinak pun.....so, xde la nak rapat2 macam dulu2 lagi....huhuhuhu...my sister pun dah kawin..n now just me n my brother je lah yg still solo molo lagi nei..hehehe...anyw...that moment will b one of my best moment eva.......^^...

p/s: kalau masa boleh diputarkan....tringgin nak pegi zaman tu kejap, snap2 pix....rindu ngan semua org....huhuhu

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...