Ko-k terakhir....mau habis sudah.....

Saturday, April 23, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

Selamat pagi readers....^^....hemm, hari nie Blub nak cite pasal ape yekk...hahaha...pasal KO-K...my koir team...haishhh...pejam celik..sedar2 sudah last day rupenye hari nie...its mean, lepas nie Blub xde lagi dah nak melalak-lalak bagai setiap hari sabtu...takde lagi dah nak kecoh-kecoh gosip hari sabtu...hemmm...sedey2...

First time Blub masuk UUM nie dulu, rasanya dalam minggu ke-2 kot...x ingat la...but malam b4 ko-k pertama, budak2 dah pakat kecoh...weiii ko ko-k ape..itu ini..haishh...semua pakat nyebok nak tau masing2 punya ko-k..yelah, mane la tau kot2 ade member sekali kan...senang la sikit...but...im alone...wahahahah...y...bile ditanya je...weii, ko dapat ape...jawapan, semua n kebanyakannye silat la, memanah la, ape2 lagi lah....n me..wahahaha....tau la suara Blub nie merdu semacam kan..ahakzz...ngan sedap hati suka cita jugak pihak UUM letak Blub ngan group Ko-k koir...OMG...memang agak ketersima kejap....






Nak buat macam mne, nak tak nak..join jelah. Hari pertama pergi Ko-k...OMG....y diorg nie ramai cina....melayu xde ke...hahaha..itu yang pertama terlintas kat pale otak Blub...yelah...Blub sorang je time tu melayu..yang lain semua cina, xde geng nak gosip nie..berdebar gak..but, tgu lame sikit..muncul la dua tiga orang..n lastly, ramai gak dak2 melayu...^^...but...."haiiyooo, awat muke semua skema2 nie..."...hahaha...itu ape yang Blub terpikir lagi...haishhh...tension je time tu...Blub sorg2 xde spe nak sembang...

Then, jurulatih masuk...dengan keyboard besar bagai...n then, sesi memperkenalkan diri..^^...

ye name saya Saiful Nizam, asal Ipoh Perak, Sem 1  Jurusan Pengurusan Perniagaan...bla..bla..bla...abis semua duk mencarot kenalkan diri..tibalah masanya jurulatih tu perkenalkan diri pulak...

my name en.hamdi..u guys can call me cikgu hamdi...(die cakap melayu tau...hahaha)

mase tu, my mood still xde...otak duk melayang kat luar...wahh, bestnye member aku dapat naik kuda, main go-kart bagai..hahaha...then, helaian putih diedah...erhhhhkkkk...apekah???

Lirik lagu.......tettttt...lagu ape nie???..haiiyoooo.....Malaysia Tanah Airku....what the fishhhhh.......hahahaha.....makin tension je rasa...bagi la lagu yang layan2 sikit, ikut perkembangan semasa..lagu awie ke, lagu anuar zain ke, justin timberlake ke...hahaha...ini..haiiyooo....^^..Blub ngan muke bler2 senyum je..hahaha...senyum sebab ape tau, dalam hati cakap ape..."ahakzz...saiful..saiful...ko nyanyi lagu nie..kakakakaka".

What happen next...hemm, kami mula menyanyi ramai2...but b4 that la kan..hehehe, lupe plak..kitrg ade sesi pengenalan jenis suara...sorg2 kena nyanyi secara solo, cikgu hamdi nak kenal pasti jenis suara....n im TENOR..hahaha...actually, mula2 dapat BASE..but then cikgu hamdi kata boleh ke TENOR...(well, suara unik...dua2 boleh..ahhaha).

Selang beberapa minggu ....latihan demi latihan...ok...IM FEEELLLLIIINNNGG GOOODDDLAAHH...hahahaa....y, coss this Malaysia Tanah Airku sangat sedap bila d KOIRkan...uhhh..cant belive i said that..but ya....memang sedap...^^...Tq cikgu hamdi sebab berjaya membuat saya minat dengan koir..hahaha..


Setiap sem mesti ade konvo rite, so every konvo jugakla kitrg akan buat show..hahaha..macam2 jenis lagu kitrg nyanyikan...well, lagu2 nie jarang n kalau suruh download memang jangan harap la, tajuk pun tak tau...^^....tau lagu2 nie time koir je..hahaha, memang sedap2...tak tau pun ade lagu2 nie..biarpun rentak n irama die jenis koir n slow2 bagai...but...SEDAPPP....hahaha...ade alunan suara SOPRANO, ALTO,BASE,TENOR...uhhh..memang bestt....^^

Hemmm...but, today is gonna b our last day...n hari terakhir nie bukanla seperti yang kami harapkan sangat sebab, bukan cikgu hamdi lagi yang ajar kami....cikgu baru suda...huhuhuhu...semalam member2 ade pergi rumah cikgu hamdi...kire jamuan terakhir jugak la...Blub tak pegi sebab ade hal..wawawaaaa...sadis toii....

Ok lah, jap lagi jam 2 petang selama 2 jam terakhir...Blub akan bersama dengan semua ahli koir sem 4....ahli yang mana selama nie menjadi peneman setiap hari sabtu Blub...setiap kenangan kami bersama Blub takkan lupa...sekarang nie Blub dah angap diorg macam adik-bradik Blub dah...tak kira cina, india or malay, kitrg memang gila2 n rapat...sangat seronok....TQ UUM cos add me to this crazy buzzy family...^^......


p/s: nak bawak kamera n tisu untuk sesi sedey2 jap lagi...^^

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...