Sehati Berdansa...its ZAPIN time..;p

Saturday, March 12, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

Salam 1 Malaysia...malam ini kelihatan sungguh indah dan permai...syukur Alhamdulillah negara kita aman dan tenteram dari sebarang bencana dan musibah. Dikesempatan ini, Blub2 nak ucapkan takziah pada mereka2 yang terlibat dengan bencana Tsunami yang melanda beberapa buah negara terutamanya Jepun. Semoga mereka semua tabah menghadapi dugaan ini. InsyaAllah.

Ok, entry kali nie Blub bukan nak cerita tentang kejadian yang tak best tu...Malam nie, Blub nak cerita kejadian yang cukup menarik bagi diri Blub sendiri. Nak tau ape die..ahakzz....tajuk pun dah sehati berdansa kan..tettt...Blub belajar menari ZAPIN wehhh..hahaha...




Tak pernah hayat terpikir akan join tari-menari nie, nak2 pulak yang melibatkan tarian tradisional, macam mne Blub leh terjoin pun Blub dah lupe.hehehe....tapi ok la kan, Blub memang minat Zapin pun, cantek n tangkas....laju je step die (sampai penin Blub nak flow balik..;p). Time kecik2 dulu, time era Dato Siti still hot ngan lagu irama Malaysia, kan die slalu bawak budak2 masuk jadi penari join Anugerah Juara Lagu..uhhh, lincah je....dulu2 Blub teringin siot nak join diorg, but..hahaha......xde mknenye, keras semacam...;p

Sekarang, Blub diberi peluang n cabaran untuk cube belajar tarian Orang Johor nie..ehem2...ingat Orang Perak tak pandai nari ke ha???...hehehe, nak2 Mista Blub2, pantang menyerah sebelum berlawan ok...hehehehe...(padahal da mule rasa cuak nie..)

Tadi tepat jam 11.00pm kami adekan meeting first, semua budak2 yang terlibat ngan tarian diberi video n penerangan tarian ape yang akan kami persembahkan nanti..Uhhh, ZAPIN...yuppp, mmg dah tau...but, ade lagi satu da...erkkk, tarian ape tah..tradisional la jugak, tapi ntah...hahaha, layan je la nanti.

Sekarang nie, nampak sangat jadual Blub makin padat n x best, so mmg kene siapkan asgmnt secepat mungkin, n then kene cepat2 bace buku untuk midterm, selain itu perlu juga berusaha untuk menaikkan lagi pointer ke tahap yang termaksima mungkin...;p, tarian tidak dilupa...hehehehe...

Nari Zapin nie, tadi ade la b4 update blog nie kan, try la terkinja2 sesorg kat bilik nie (roomate xde, so ape lagi..hehehe). Uhhh, payah sehhhh....cam ne nie...aiiyooo, ruangan terbatas, nak menari ikut video..memang payah la kan, then xde pulak mber yang bak diajak menari skali, yang ade duk pakat segan2 gedik la pulakk..aiiyoooo..payahh toi...hemmm, cam ne nak buat nie ekk...terjoget2 kang, skali tersembam kat katil (tido le..;p), tak ke naya...puas hati...hahahaha...

p/s: myb akan cube belatih dialam fana...

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...