Roti Canai + Teh Ais @ Zubaidah UUM

Friday, March 18, 2011 Nizam Riadzi 2 Comments

Sejukkk.....perhhh, kebekuan pagi nie..tatkala ungas2 masih bernyanyi riang, tatkala embun masih membasahi dedaun, tatkala mentari mula menampakkan sinarnya...(walawehhh, ayat sastera bagai..tettt)...aku pun terbangunlah dari katil yang tak berapa empuk nie...hemm, cukupla sekadar jd tempat landing2 seketika kan...


Pepagi Jumaat yang indah ini...ak n mber dah plan rancangan yang cukup hebat dan menarik...Misi kami pagi ini adalah untuk melaburkan sedikit sumbangan kepada tabung ZUBAIDAH aka BEDAH UUM...


Sem nie, haprak sekali pon x jejak lagi tau...hohoho, sengal siott..kesibukan melanda....goshhh....nak p BEDAH pun xde mase..huhuhu...sadisnyewww....So, pagi nie...memang ak ngan mber ak nie dah plan habis-habisan...WAJIB serang BEDAH hari ini...klu x..uhhh, mau kempunan..hahaha


So, malam b4 that (semalam la kirenye...malam td..;p), ak ngan die plan strategi yang menarik....sape bangun KEJUT....tettt..itu je stateginye...hahhaha, tapi kne pastikan BANGUN la....if not..huhuhu, sory to say....kempunan ROTI CANAI la nampaknye ari nie...huhuhuhu (nasib tadi bangun)...


Brushhhhh.....air yang sejuk beku tersembur laju dari shower blik air..hohohoho, segar terketaq2 ak pepagi buta nie...bukan x biasa pepagi mandi...tp ari nie lain sikit sejuk die..haha....beku2..CEPAT je mandi...sabun sana sini sikit siap....Klu tak...hohoho, sempat bersuriram-suriram bagai dalam tu....2 3 konsert lagu la sempat ak persembahkan.....;p


Tepat seperti masa n ketikanya.....jam 9am...(masa yang dijanjikan.) terus gerak bertemu ngan si BEDAH....uhhh, rindunye kami pada BEDAH...hehehehe....x sabar nak ketemu....goshhhhh...Ngah jejalan manja di pagi hari itu, sempat la jugak kan mengkritik dua tiga jenis prasarana yang tak leh guna n still belagak konon STUDENT BOLEY GUNE...opssss...tetttttt.....;p


Suda2...x mau gosip lebey2....sampai je kat BEDAH...ngan sepantas kilat sambar mamat yang tersenyum sipu malu bak kami macam nak datang pinang die je..(TENGOK CERMIN LA WOIIII)..


aku : woiit macha...kasi roti telur 2...teh ais satu


macha : roti telur 2....uhhh, cukup2...mmg telur ada 2... (carot ke  
ape mamat seko nie???...kompius ak).


mber ak : sama telor macam die ( nie seko lagi...nak join carot ke ape???...kompius2....).


so, ngan lahap n penuh hebatnye...dapat je itu 2 biji telur wit roti..hhohoho, aksi bergilir2 la makan...ak makan, ko usha...ko usha aku makan..hahahaa....(gaye cam kongsi pulak kan..).


roti yng bertelur...cam biasa je ( gambar hiasan je..kat google, td x bwk hp..;p)

owhh..my teh ais....WILL U B MY TEH AIS...;P


Alhamdulillah, kire tersattle gak la hajat pada pagi Jumaat yang mulia ini...syukur...xde la pas nie nak ngadu kat mak...x dapat makan roti canai..hehehe...;p


p/s: teringin nak makan beefstik kat alumni juction uum lahh...sape nak blanje saye ek????...;p

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...