KESILAPAN KERAP WANITA TENTANG AURAT

Wednesday, March 30, 2011 Nizam Riadzi 3 Comments

Salam penuh kesejukan pada semua...(ketaq kaki wehh...air sejuk mandi td..;p)...yupp, di awal pagi yang udaranya cukuplahhh nyaman nie...blub usha2 la pak cik google, nak tengok ape cite2 menarik..bace berita itu ini kejap...then skodeng2 my facebook n 
twitter (wajib tu...hehehe).


So..terjumpe lah satu artikel nie..hemm menarik n memang dah lame blub nak story pasal nie...just takut2 ade yang terasa hati pulak...yelah, hati manusia kan lembut...takut terguris mane2 hati pulak..huhuhu...x terniat pun, just nak kongsi ilmu n ape yang tersirat dalam hati je....(jangan marah ekk mne2 yang terasa ngan entri kali nie...PEACE NO WAR...;P)


Ok, terus terang je lah...entri kali nie Blub nak sentuh tentang gaya gadis2 muslimah yang comey2 nie berpakaian..hemm, mmg kalau tanya mane2 lelaki la kan...if nak kawin..nak pompuan yang ciri2nye macam mne...kompem2 ramai yang cakap, yang muslimah la, pandai jage adab itu ini bagai....tipu la kalau ade yang cakap aku nak yang ala kadar je...barai pun xpe, janji hot...puas2 suda....erkkkkkk.....karottt...


Ok, sudah jangan nak nyimpang jauh2...huhu, back to the topic....so, if lelaki nak yang muslimah bagai kan...so, semuslimah mane yang dimaksudkan...cukupla sekadar ala kadar tutup aurat sini sana, janji x menjolok mate...kununnn la...butttt.....sejahat2 lelaki..even if die nie jenis KAKI TEBUK pun, die mesti harap awek n bakal bini n mak pade anak2 die nak yang jenis betul2 jaga adab....


Ok, its about girls fashion...ramai yang Blub tengok when pakai tudung, erkkk...macam tak payah pakai tudung lah..lagi cun....serius blub cakap...if ada yang pikir "ehh, lelaki tu tengok ak lah, mesti ak cun hari ni"...padahal yang lelaki pakat duk mengumpat ngan penuh bestnye gaya anda berfesyen....huhuhu, terima kasihla..tambahkan dosa budak2 laki nie...;p


Pakai tudung sikit orang cakap..wahh, bagus budak nie tutup aurat..but, tutup kah.....tipu kalau cakap..aku pakai tudung ikut tuntutan agama, rata2 yang Blub jumpa...INN OUT punya style...hahaha....sory to say, but hemm, yang pakai kadang2 lagi seksi dari yang pakai...


Gagagaga...x faham ekk...cam ne ekk...rata2 if Blub pegi pusat sukan, wahhh...cun2 je semua...pakai tudung pun aktif sukan lagi...x panas ke....owhh, lengan die pendek...baju pun sendat...main bola tampar terus nampak pusat....opsss....hahaha...Blub bukan nak cakap korang x baik...cume gaye je...kureng sesuai lah...


Blub pon bukan perfect...pasal agama..haha, tolonglah...terlalu jauh nak mengajar orang, but this is just the simple thing that i belive semua tau...perogol bersiri pon tau pasal nie...(lainla klu die bukan muslim).


well...x mau cakap lebih2...mesti ade yang da panas hati ngan Blub kan....serius, Blub minta maaf sangat2...bukan nak mengajar atau tunjuk pandai..just nak kongsi ilmu je...pada yang nak dengar n ambil positive tentang apa yang Blub tulis nie..OK lah...syukur, pada yang tak..xpe...slow2...jangan paksa diri...tapi ingat...lelaki nak yang sempurna..bukan suam2 kuku...(yakin ke BF korunk betul2 cair ngan korunk...pikir sendiri ok).










SAIDATINA AISYAH RA PERNAH BERPESAN..

"Sebaik-baik wanita adalah yang tidak memandang dan tidak dipandang". Jangan kau berasa bangga dengan kecantikanmu sehingga kau dikejar jutaan lelaki. Itu bukan kemuliaan bagimu. Jika kau berasa bangga, kau menyamakan dirimu dengan pepasir di pantai, yang boleh dipijak dan dimiliki sesiapa sahaja. Muliakanlah dirimu dengan taqwa, setanding mutiara Zabarjad, yang hanya mampu dimiliki penghuni syurga.



Di manakah kesilapan menutup aurat wanita hari ini? Jawapannya seperti berikut :


Kesalahan Pertama :Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.

Kesalahan Kedua :
Bertudung tetapi memakai baju berlengan pendek.

Kesalahan Ketiga :
Bertudung tetapi kain bajunya terbelah dan menampakkan betis.

Kesalahan Keempat:
Bertudung tetapi bajunya sendat, ketet dan nipis lalu menayang bentuk kawasan-kawasan yang menggoda.

Kesalahan Kelima:
Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.

Kesalahan Keenam:
Bertudung tetapi hanya memakainya di pejabat sahaja,tidak di sekitar rumah, pasar raya dan sebagainya.

Kesalahan Ketujuh:
Bertudung tetapi tudungnya dilempar ke belakang leher,maka terdedahlah dada.

Kesalahan Kelapan:
Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh dilihat sanggul, leher, tengkuk dan dada.


p/s: cantiknya seseorg bukan terletak pd paras rupa, tapi pada hati....(tapi jangan sampai x jge penampilan pulak..;p)

You Might Also Like

3 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...