Alhamdulillah....Misi berjaya...;p

Saturday, March 26, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

Nak tau tak misi ape yg Blub cube cite nie...Misi nak dapatkan maklumbalas dari pihak2 tertentu...Takde, citenye bermula begini...Disuatu pagi yang suram...(ewahhh..ngarot plak..), Blub kan ade wat 1 event khas utk TNB...Dinner TNB la kirenye...khas untuk senior2...So, kitrg dah plan lame dah...khas untuk senior2 yang dah nak grad...macam2 bende kitrg pikir, nak bagi event nie meriah n jadi kenangan yang best untuk diorng...


So, ada satu hari tu...Saye n beberapa org lagi gerakle ke Alor Setar..jalan sana sini bagai...dari awal pagi kot, balik toi2 tepat jam 11 malam, then trus berlari mesyuarat pulak..huhuhu...Kitrg cari hotel2 yang mewah or at least nampak GRAND la kan...ye la, if Blub last sem, Blub nak le event dinner wat kat tempat yang best2...Tak macam senior2 sem lepas, sian diorg...buat kat Dewan dalam kampus je..huhuhu.....sangat tak best...


So, disebabkan diorg...Blub n mber2 terpaksa la keliling A.Setar tu sehari suntuk....then terus ke Kuala Perlis pulak...perhhh...serius penat....Nak dekat semua hotel kat A.Setar tu kitrg pusing n terjah..Yang bestnye...Alhamdulillah syukur, Allah nak membantu Blub n mber2...eventhought kdg2 ade staff yg x mau layan kitrg, tp ade pulak event yg sedang berlangsung....so, alang2 sampai..kitrg trus terjah je ke majlis diorg...(SUNGGUH X SOPAN)...huhuhuhu..nak wat camne kan...khas tuk senior2 jugak...senyum2 kambing je la...(memang terasa bebau dah baan time tu...seharian kott).


Then..after satu-satu hotel kitrg terjah...terus ke Kuala Perlis...perhhh...mmg penat. Time nak balik dari Kuala Perlis tu...adoyai, malangnye...ade pulak sekumpulan mamat kereta nie cube nak kaco kitrg..yela...Blub sorg je laki dalam kereta tu..yg lain 3 pompuan..dah kompom2 la diorg brani kacau kan..nak2 pulak Blub naik kereta sewa kancil...huhuhu..sendiri paham la, x leh nak pecut pon....so, kitrg masing2 dalam kereta wat keras cam patung je...But, nasib la ada simpang.....so, myb sb kitrg wat diorg cam x wajud..diorg blah..Alhamdulillah x jadi ape2....bayangkan if kereta tu wat hal..haiiyooo....mintak simpang la wehhhh....


After that..ape jadi..hahaha, DUIT MELAYANG banyak kot....bayar sewa kereta, duit minyak..hemm...senyum2 jugak...Blub x mau cakap banyak..mmg untuk projek nie, banyak duit Blub n mber2 habis...x tau nak cakap ape dah....kadang2 kesian gak ngan mber2...x pasal2 diorg pun jadi mangsa keadaan...Klu tottal semua...huhuhu, Blub ngan sorg mber nie aje dah nak masuh rm2000....HAIIYOOOO....!!!!!!!!


Ok, lupekan pasal duit..wat sakit hati je...Selesai cari tempat, Blub n mber2 try pilih lokasi terbaik ngan harge termurah....Mula2 ingat nak dapatkan 1 hotel nie...mmg best, 5 star hotel...tapi..huhuhu, makan sje RM60++, so x jadi la...klu stakat Blub n mber2 x kisah..ini org lain kot...hahaha, Kitrg pilih Brasmana Hotel, kat tengah2 Laut...hemmm, masalah timbul....event nie Blub khaskan untuk 200 org je...tp klu nak buat event kat Ocean Glow, at least kne 400 org....hahaha, jenuh merayu kot....kitarg cakap itu ini...student bagai...(ayat la sikit kan)...Alhamdulillah, GM hotel tu terpaut n terbuka hati nak tolong Blub n mber2....so, kitrg pun pilih la tempat tu...Bayaran mmg memuaskan..But, still...rm30++..(ingat boleh dpt dlm rm25 ke..huhuhu)


What happen next...kitrg satu malam tu bincang wit our fello en.nik..bincang itu ini...so kitrg semua setuju ngan Tajuk THE MYSTERY NITE OF TNB n tema pulak MASKQUERATE...ok, x pernah buat lagikan b4 this...hope senior2 suke la...HOPE la kan...semalaman mber2 Blub x tido sebab nak siapkan poster bagai..itu ini....Kitrg ada promote kat fb cube dapatkan feedback...yelah..mne la tau kot2 mahal melampau...if mahal kitrg try runding ngan pihak sana or cube kurangkan mne yg patut bagi murah sikit....but....XDE RESPON after a week kitrg post...(myb sibuk dengan bola or study kottttt)..hahahaa


dan...tetibe, semalam..ngah Blub sibuk2 wat satu keje nie...my mber cakap pergi tengok FB...owhh..ok...(kenapa pulak nie..berdebar jugak)....thennnn...;p


KEBABOMMMM!!!!!!.....sekali senior kitrg suda mengamok da...SURAT CINTA suda dipost kat FB DPP....so,hahaha...skali bace nak bengkek pun ade...but time tu Blub ngah happy mood...so, SURAT CINTA tu jadi x berapa berkesan kat hati ini...hahaha...POSITIVE THINKING....ALHAMDULILLAH, ade respond....so, maknenye..diorg sedarla adenye EVENT yang sedang dipromosikan...INGATKAN DIORG X SEDAR...;P


Semua yang disuarakan senior kitrg tu mmg ade betulnye...memang la agak mahal, kitrg sedar..but lokasi tu mmg mahal lah...Blub tempat lokasi kat OCEAN GLOW...betul2 tengah laut...patutnye kat situ kitrg x boleh guna, sebab event yang Blub buat nie just 200 org je, padahal if nak gune tempat tu minimum kne 400 org....puas jugakla Blub n mber2 pujuk GM HOTEL tu...Syukur makan pujuk..so dapatla tempat tu tanpa sebarang bayaran tambahan....hemm, ingatkan if dapat tempat best cam tu, senior suka..rupe2nye...diorg lebih minat nak buat dalam dpp je...huhuhu...


If nak buat kat dpp pun, bajet still tinggi...ape la yang ade ngan dpp yang diusha hari2 nie kan...Mestila, skali skala dinner tu, nak nampak lain dari yang lain...so, if buat kat dpp budjet still same...mahal jugak...if dpp mau tampung xpe...ini ke...semua duit kitrg yang same study n pinjam ptptn cam senior2 jugak kot...huhuhu...cian toi ngan mber2...klu cam Blub xpe la, Blub ade sumber lain...yang diorg tu...haiiyooo...x mau cite...


Ok, memandangkan tempat tu mmg dah mewah n best, makan pun perhhh..mmg terbaek...dapat makanan mahal tp dalam harga yang cukup murah...kalau nak diikutkan harge asal..rasanya mau tersedak senior yang post kat FB WALL tu....x terkesima asenye die nak komen....huhuhu...kire ok la klu diikutkan harga yang kitrg dah tetapkan..but, still...MAHAL diorg cakap...mmg la mahal, kami paham..but nak wat camne, ade hadiah itu ini bagai...siap ngan mask kitrg provide harge rm2 je...sedangkan mber Blub bli mask tu harge die RM8 tau....harge asal rm10...so...RUGI kot kitrg...senyap2 je...x mau sakitkan hati senior...tapi, kami sendiri yang makan hati...(nasib bukan tulang...;p)


Post senior tu mmg ok, just ade la sebahagian part sindir2 tu mmg menusuk sum2 tulang jugak..klu kne kat Blub2..hahaha, otak mereng wat bodo ja...tapi mber2 yang penat wat kje siang malam yg bace....sampai nangis2 diorg...Blub x tau nak cakap ape..yelah, masing2 ade care nak luahkan perasaan...nak wat camne...


klu nak diikutkan hati, Blub dah cari pasal dah..but, mber cakap biarkan aje...ikut rentak...hemmm..oklah...nak buat camne, org x sudi join projek kite...kite diam2 je..dahla bord promosi yg mber2 Blub buat kne sabotaj, diorg yang x puas hati nie p patahkan bord tu..huhuhu..ingat murahkaa???..memang la tak secantik mane, tapi tu diorg buat sampai tengah malam kot..esok paginye ade exam..korbankan mase semata2 nak buat bord tu...but last2, hemmm.....diorg patahkan...biarlah..tuhan tau sape betul, sape salah..


ok, wat mse nie, Blub n mber2 still berusaha mendapatkan peserta..mmg x ramai nak join sb MAHAL...hemm, makan kat hotel..bukan kat cafe rm4.50....mmg mahalkan...so, kitrg myb akan tarik org luar....dah org dalam x minat..org luar minat...xpe lah...senyum2 suda...yang pasti, Blub harap mber2 Blub akan terus berusaha sampai habis semua nie...n Blub ade hadiah utk diorg semua..hehehe....myb Blub nak ajak diorg jalan2 p bercuti...emmm...kat mne ye...hehehe...adelah...;p


p/s: if jatuh, jangan takut untuk bangun..teruskan aje...senyum2 tambah amal...;p

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...