Test..testtt...one..two..three...testt...

Tuesday, February 08, 2011 Nizam Riadzi 1 Comments

Memalam bute nie tetibe nak update blog plakk..hahaha, setelah sekian lama x dapat nak update kan..so nie la masanya aku mengedik menaip selaju habis...


Dalam 2 hari lepas, sedang dalam keadaan yang agak bohsan ya gaban-gaban...aku punye jari jemari yang lembut lentok nie dengan segaja gediknya meraba-raba lappy comel aku nie. Picit sana sini, last2 terjumpalah satu application nie..hemm, menarik gak.


Aku ase korunk semua dah tau kot..or pada yang agak slow motion cam aku nie..lehh la kite geng..ehhehe, aku kongsi cikit penemuan penuh sejarah tentang lappy aku nie..;p . Nak tau x, rupe2 nye my lappy boleh digunakan tanpa perlu tekan keyboard lahh...just use voice je..x kire la gune suara Soprano ke, Bass ke, Alto or Tenor...just cakap , then tros leh gune...sempoi kann...;p


Tapi kann....bagi aku lah, bende nie adalah sesuatu yang agak mengarot if kite nak buat kerja laju2...Maksud aku, app voice nie agak slow lahh, lappy nie pekak kot..n yang bestnye die paham bahasa Omputih or Jepon aje..(tau la buatan JEPON...goshhh).


Aku yang agak fasih berbahasa Jerman nie mula la berkata-kata penuh sopan ngan lappy nie...dah macam orang giler la plak cakap ngan lappy kan..But, sempoi cos this lappy will respon back...contoh la kan, klu aku cakap..Hai  Vaio...then die akan balas balik...Hello sir, nice to have u in here......hahaha, walawehhh...boleh berkembang hidung menunjuk kat mber2 la klu cam nie..hehehe...


Klu aku nak tulis dalam Word07 kan, x payah nak taip..just cakap je word tu, n secara automatik, die tulis...OWHHHSUUMMM kann...;p....TAPIIII...just can write n speak in OMPUTIH kk....bahasa Melayu die x belajar lagi..huhuhu...n lappy nie pekak..kena cakap kuat2 n jelas...if not, die akan cakap kat kite WHAT WAS THAT???....nasib itu, klu die balas WHAT THE FUCKING SHIT IS THAT???....hahaha, mau aku hempok lappy nie...mencarot kat aku...goshhhh


Dah puas menyelak-nyelak lappy nie, so aku try la..hhemmm, macam aku kata tadilah..klu nak gune voice control ok2...but ikot time la, klu nak laju cam add/drop week kat UUM, hahaha..diHARAMkan kata aku...lappy nie PEKAK...kang aku kata add, die kata drop...goshhh...klu nak suruh kuatkan suara,lajukan scene movie ok la...senang kan...x payah bangun2 dari katil yang empok..just jerit jew....nyanyi pon boleh...cakap...MY SWEET2 LAPPY, SLOW THE SOUND PLEZZZZ....nanti die slowkan lahh...hahaha..gatai punye lappy, nak aku puji ja...


pada korunk yang x pakai VAIO/MAC APPLE...ak x sure app nie ade ke tak..tp yang pasti app nie ade kat semua lappy yang gune window 7...yuppp, skali lagi WINDOW 7...korunk try la belek2...ade...ak dah try usha2 dah lappy acer mber aku..ade2...korunk leh gune gak...same situationn...the lappy was PEKAK!!!


P/S: I LUV U LAPPY....(FUCKING SHIT U SIR....balas lappy durjana)

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...