Telenovela: Marimar

Thursday, February 10, 2011 Nizam Riadzi 3 Comments

Ola...hehee, ok..esok aku dah nak kne blah ke Korea dah..balik study lah weiihhh..aduiihhh, malas siott...balik je sana, dah kompom2 kerja melambak2, ngan meeting, asgmnt...adoyaiii...boleh naik kecot gak lah kan..Hemm, ok, sepanjang aku lepak kat umah cuti nie, ak ade gak usha TV3..wahhh, layan loll, cetie terbaru..nak tau cite ape...cite Filipina Marimar...huhuhu, dari info yang aku dapat..cite tu sebenarnye remake dari cite Latin tahun 90an...kire lakonan Talia..alah, minah popular ngan cite Rosalinda Ayamas tu..hahaha, ehhkkk...Ayamor...gagaga...

Tadi aku usha cite nie episode 2..huhuhu, sedey giler...aku punya hati sudah tertambat sama itu aweks, so macam mne nie..balik Korea esok bukan ade TV, klu ade TV pon mesti aku xde mase pulak nak usha...huhuhu, pas nie aku nak try cari link web mane la tau kan kot2 ade yang baik hati nak kasi download itu cerita...wa mauu lahhh....(gosssshhhh..minat plak aku kann..hahaha).


Nie sedikit sinopsis yang berjaya aku translate kan ke BM..;P...

Hero n Keroin yang seksi meksi....



Lupita berkahwin dengan Gustavo dan melahirkan anak perempuan, tapi mak mertua si Lupita ni tak suka kat dia, jadi mak mertua dia ni punupah le seorang lelaki untuk jadi “kekasih ” Lupita sebab nak putuskan hubungan dengan Gustavo. Rancangan mak mertua dia berjaya apabila Gustavo percaya bini dia ni curang. Lalu Lupito dan anak perempuannya dihalau keluar.
Akhirnya Gustavo sedar ibunya yang merancang semua tu, tapi keadaan dah terlambat apabila Lupita dan anak mereka “Marimar” tak dapat dijejaki. Ok dah tau Marimar nama anak perempua Lupita ni le jadi tajuk telenovela ni…ahak!!
gustavo ni pun merajok le sebab ibunya dah tipu dia, lalu dia pun pergi membawa hati yang lara dan kecewa selama tujuh tahun…gedebuk..gedebak..dah tujuh tahu..mak Gustavo pun meninggal le..dia wariskan harta yang banyak…apa lagi Gustavo pun kaya le..heheh!!  Tup tup Gustavo terjumpa pulak kawan dia bernama Silva yang memberitahu hal Lupita dan Marimar, Gustavo pun berjaya le bertemu semula isteri dan anaknye.  Lupita pun dah maafkan Gustavo.  Insiden tak diingini berlaku, Lupita telah terlibat dalam kemalangan kapal terbang, pesawat jatuh ke laut, Lupita meninggal, manakala Marimar pulak hilang.
Marimar ni akhirnya dijumpai oleh Cruz dan Pancho, ketika dia terdampar di sebuah pulau, Marimar ni pulak hilang ingatan akibat kemalangan, dia tak ingat apa dah jadi kat dia.  Marimar dibesarkan oleh Cruz dan Panco dia bertukar menjadi perempuan yang cantik jelita dan naif, seksi ..hehehe!!  main kat pulau kan seksi le.
Marimar ni pulak berkahwin le dengan Sergio dan dia tinggal dengan mak muda ayah Sergio, Mak muda ni namanya Angelika yang jahat suka seksa Marimar…pulak dahhh!! Sergio hilang entah ke mana, dan Sergio tak tau Marimar ni mengandung…adui panjang berjela haih cerita heheh!!
Marimar pun lari le dari Angelika sebab mak muda tu nak bunuh dia. Marimar bekerja sebagai pelayan  satu tempat ni,  dia tak tau tempat tu kepunyaan bapa kandungnya yang terpisah masa kemalangan dulu..last last bapa dia tau jugak le Marimar ni anak dia. Lepas tu Gustavo pun meninggal, dia telah serahkan harta kepada Marimar. Marimar telah bertukar nama kepada Bella Aldama.
adakah Sergio dapat mencari Marimar dan anak mereka….jeng jeng…penat dah nak tulis heheh!! tengok je la nanti telenovela yang penuh cinta romantik  ni…:)
that awek cun..;p

HUhuhu...bestkan...kejam giler..esok nak blah, baru la nak tayang cite yang best2...sobo je lah...

You Might Also Like

3 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...