RETRO CYBER CAFE...;P

Thursday, February 10, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments


Hari nie aku seharian lepak kat umah…x gerak mana-mana. Menghadap lappy je siapkan kerja-kerja yang sepatutnya aku leh wat bodoh ja..goshhh…Dalam aku melayan melalak lagu dangdut emilina dengan iwan..tetibe member aku datang ubah…cisss, spoill mode toi lahh, baru nak gelek-gelek inul sikit.
“Ha..ko nak ape?’ soal aku lagak samseng filem tamil…dengan kain pelikat yang separuh aku pakai tu..hahaha…
“Sial!!!….x reti jemput aku masuk ke, hidang-hidang fresh oren ke, nasi ke..?” soalnya penuh menyampah…
Pale tengkorak die nak aku hidang-hidang…hahaha, dah la kaco mood ak nak berdangdut tadi…goshhh….kacau daun..dengan moto cabuknya yang masih tak bertukar-tukar dari zaman kitrg skolah dulu, dia ngan banggenye mempelawa aku pergi kedai CC kat depan.
“ke mana CC…kejap ekk…jap..jap” dengan muke selamba aku masuk dalam bilik n ambik sesuatu yang begitu penting pada aku ketika ini.
“woitt….”ak panggil die yang tengah layan mengusha bibik aku menyidai kain…bibik nie pon satu, duk seksi sangat berkemban siang ari pehal tah..tau la ngah hot…x payah la nak perasan HOT pulak..hahahaha…lantas, terus die perhatikan aku.
Dengan senyum sinis…tangan ku menunjuk ke arah lappy VAIO ku yang SEHHMMARRTT…goshhh, aku yakin die jeles kini…hahahaha…misi berjaya. Dengan muke x boleh blah, die terus memblahkan dirinya…best—bestt….plub..plub..plub..asab moto kapcainya berkepul2 keluar…hahaha, layan dangdut balik lahhh…
Terus pantas aku layan dangdut balik..sambil siapkan kerja-kerja yang menyemak je…haishhh…tetibe, aku teringat plak…(mode imbas kembali)
klu dulu-dulu, time aku ngah skolah la kan…zaman-zaman buta IT n bler2 je…alah, senag cite zaman budak-budak giler ke CC (CYBER CAFE) before ke sekolah…ade yang lagi jahat, siap ponteng sekolah lagi gare-gare layan kat CC (kes adik aku).
Ingat lagi, time tu mane ade komputer flat skrin macam skrg nie…sekarang nie semuanye cun ringan je, sentuh sikit jatuh..klu yang dulu..perhhh, siap boleh buat kejohanan angkat berat peringkat olimpik…saiz tahap oven punya, x main la kering-kering cam sekarang nie. Klu dulu, kat CC, klu ade aircon harge die dalam RM2 sejam…klu yang cikai2..ade la dalam RM1.50 ke …hhemmm, cam tu lahh…
Time-time tu budak-budak ngah giler game…game half-life,tekken…ape lagi..macam2 lah..tu kire game feverot nak mampos dak-dak melayu lah…dak-dak cina plak layan game Rangnarok n Fifa….siap ade gol sampai 32-2…nak mampos ape..main bola 32 kali gol..hahaha…
Ape lagi…uuhhh, aku x main game…ak x reti game-game cikai nie…aku layan PS aku kat umah je..ahaha, kat CC aku wat pe tau…uhh, layan porn website…dushhh, giler babi jahat….time tu xde wujud lagi CROME or MOZILLA nie…time tu gune NETSCAPE…hahaha, sangat2 lah lembap..well, time tu cakap melayu pon x berapa betoi lagi, omputih lagi la kan..so, klu nak tengok omputih bukak2 baju ka..ape ka…just taip sex…tu ja la pandai…so, time tu..mata fokus je…x kelip2…senyap  je takut orang perasan..hahaha, klu tokey kedai lalu..cepat2 klik pangkah…kat tangan dah sedia ngan mause nie…hahahah….giler babilahhh..
Ape lagi, hemm..klu dulu2..kat CC , ape je ade..mana ade FB,MYSPACE nie…Twitter pun x wujud lagi…time tu zaman MIRC…hahaha, tau x tu apekejadah..Aku ingat aku gune natang tu sekali je.aku x reti pon..KAMPONG CHAT..ape2 je lah…hahaha..itu lokasi muda mudi nak bergedik kenal sama sendiri. Alah..kunun2 YM la kan…time tu CC tak provide camera lagi..so, klu yang kene tipu tu..tertipu je lah..
Nak dijadikan cite..mber aku nie…(identiti rahsia)..hahaha, badan die boleh la sedap2 pelakon Bob Kuman dalam cite Ngangkong tu…walaweehhh, siap chat ngan awek cun la kunun kate die badan tought, ade 6pack..wallaha…hahaha, macam2 hal..n yang pompuan pon kate, die kurus…tinggi lampai…rambot panjang…then pertemuan diatur…sekali ADIK GIANT dalam cite doreamon muncul..walawehhh…bagai pinang di belah tak putus2…kitrg pakat gelak je kat sahabat kitrg yang tought nie…but…akhirnya kami semua kawan2..until now…(mpos aku klu die bce nie…hahaha).
hemm…k lahh, nak sambong wat keja balik…sibuk mencarot kat cini.kerja aku gak yang x siap2..haishh….

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...