Poyo Je..Kekwat Lebih

Sunday, January 09, 2011 Nizam Riadzi 0 Comments

Salam semua...amacm hari minggu nie...tak keluar jalan-jalan dengan couples2 korunk kah???...Ahakkzzz....me, you guys ask me...opsss....solo molo lagi lah...so ari minggu macam nie duk umah je la jadi anak dara jap...tp anak dara zaman dulu2 la, sebab zaman sekarang anak daranya dah pakat melepak kat Mall...kannn...hahaha, makan cili terasa pedas ekk...

Owhh, memandangkan hari nie seharian Nizam melepak tegedik2 kat umah...so bahan hiburan ape lagi, TV lah...n for sure ari Ahad ramai yang suke sangat usha cite Gosip2 artis nie kan...ahakzz...Aku pon dah lama tak menulis pasal artis2 nie...bukan minat sangat pasal gosip2 nie.. TAPI, nak dijadikan cerita...tadi ade satu segmen dekat rancangan Melodi tu menyebabkan aku agak bengkek...dah basi punya isu...nak tau ape die..ahahha..ape lg...tutttttt........

Before this aku pernah ada kesempatan pergi ke negara jiran kita, aku p melawat Bandung dalam seminggu lebih la...tapi lama dah, after f6, sementara tunggu result STPM tu..hem, so apa kaitan aku p melancong kat sana dengan Gosip artis nie..hahaha, kaitannye adalah....time aku usha TV kat sana, langsung xde rancangan dari Malaysia sedangkan kat negara kita...walawehhh, dah naik jemu aku buka TV , dah macam takde beza dengan siaran negara jiran nie ha...bohsannn aku.

Yang menariknya, kebanyakan akhbar tak bertamadun dekat sana banyak yang duk kutuk negara kita, bukan stakat dalam industri hiburan je...tapi dalam semua aspek..Habis kiri kanan atas bawah diorang serang kita...perhhh....rasa nyesal plak p melabur duit kat negara tu...

Berbalik kat rancangan tadi.. Ok, if korunk terusha la kan Melodi tadi, ada wartawan tu p negara seberang n ask him why that country langsung x tayang rancangan-rancangan dari Malaysia...n artis2 kita lansung tak diberi ruang nak bekarya dekat sana...(soalan KUNO kann)

n....best je mamat indon tu jawab.."artis Malaysia perlu ikut selera orang Indonesia maksudnya bahasa yang digunakan biar sama seperti mereka"......ouchhh.....ape tu....poyo ja, abis tu time artis diorag datang sini duk terpekek2 nyanyi guna loghat diorang takpe pulak..perhhh....kata "music tu universal" so ape kes, kaitan bahasa dengan pasaran. Yang bahasa Korea tu paham pulak kan...boleh plak dipasarkan secara meluas dekat sana...hahaha, cakap tak guna otak betoi...

Memang kalau kita tengok balik, most of the people from indo tak tau pun pasal artis2 baru...balik2 bila ditanya siapa artis Malaysia yang diorang kenal...hemmm....balik2 Siti, Sheila Majid, Search....hahaha....aiiyakkk.., gler vavi lahh....tak tau ke kita sekarang dah ada Yuna,Black,Mizz Nina, Hujan...bla..bla..bla...belambak sangat....sampai tak terkira..lagu pon sedap2...tapi..hemm, takde pasaran dekat negara tu sebab...xde publisiti...kesian kat artis kite, memang patut pun ade sesetengah artis cakap diorg dianak tirikan...hahaha...ak sendiri rasa macam tu.

Ye lah....kalau korunk perasan, tadi aku cakap xde satu pon crite dari Malaysia kat negara diorg...tapi kat negara kita..perhhh...rasanya Sinetron diorang tu dah naik jemu kita usha kan...bila sembang dengan mber2 dekat Twitter, ramai yang x minat..tapi nak wat cam ne..layan je lah..dah itu yang ada..biasa la..stesyen tv suda mula perasan sendiri...diorang bukan tak tau kite nie duk kne GANYANG je...SAPU2 LICIN...hahaha....

Amacamm..best tak ayat jahat aku....memang la, aku bila isu2 nasional melibatkan negara nie memang semangat sikit...bukan ape, diorang kita tolong, tapi kita diorang kasi taik...yg paling best..kita pun sedap la trima je...(bukan kite la...ade la kannn org2 power rangers tu)...

Ape2 pon just harap lah industri kite nie akan makin power...x payah nak kecoh2 p negara Jiran...kite wat fenomena kite sendiri..kite layan ngan Singapore jew...then...p Filipin...ape lg...ape2 je lah....janji bukan yg warga buruh tu..ahakkzzz....saje wat aku marah...kan mulot aku dah laser...(tp diorg lagi laser siap wat blog n fanpage anti KITA)....jeles la tu...kite kan 1 MALAYSIA...;P

p/s: saya bangga saya anak Malaysia...negaraku LAGI MAJU tauu..hahahaha

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...