Naik bas free OOOO....;P

Monday, December 20, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments

Go back to IPOH……its free…horraayyy….


Ok, for Malaysian, you guys for sure know that Utara Malaysia sekarang sedang menghadapi bencana banjir…Negeri yang terjejas teruk Kedah, Perlis and Kelantan…So, as you all know, Im study kat UUM…and UUM ada dekat Kedah,…so, the conclusion im being trap in here…wawawaaaa….sangat-sangat sedih..menyakitkan hati betul. Bukan sakit hati sebab banjir…tak kisah pun sebab UUM tak terjejas teruk sangat, yang sakit hatinya FINAL EXAM ditunda…perhh…lagi sebulan baru exam..so during that gap…almost all the UUMs balik la…ye la, kalau nak lepak kat hostel pun, café tak buka…atm xde duit…tak boleh keluar sebab banjir…so, tak kan nak duduk dalam bilik je kan, so ape lagi after tau je the scadual was being postpone,we all cepat-cepat buat meeting tergempar…meeting nak balik la…pakat duk pening kepala macam mana nak keluar dari UUM..


Nak keluar dari kawasan UUM teramatlah seksa, sebab UUM kini dah boleh diibaratkan sebagai pulau…nobody can get in or out easily..huhuhu…so pathetic right. Kitorang pakat kelang kabut piker cara nak balik, bagi yang bertuah tu, malam tu jugak dah berjaya blah..(macam mana tah)..tapi bagi yang tertinggal, semua pakat duk sabar menanti je lah…ape kan daya…suratan..huhuhu…


The next day, my dpp almost sepi…semua pakat dah balik…I try to search who other members that still in here..ok, ada la dalam 3,4 orang but itupun malam nie diorang pakat nak gerak dah…huhuhu…once again, im truly being trap in here. That night, dengan gagah perkasanya aku berjalan kaki from my dpp TNB to my friends dpp TM…huhuhu…jauh tu..ada la dalam 10km…huhuhu..sabar je lah, moto tak de, nak pinjam..emm, tak sesuai la pulak…so jalan je la..nie semua atas sebab and gara-gara nak pikirkan cara nak balik macam mana. Sampai kat situ, I meet my friends Fina..we both try to push our brain…help use…we want to get the hell out from here..hemm, she said she got a taxi to go to the bus station…ok…accepted…kitorang cepat-cepat try cari other members that maybe want to come along with use. Ok, we got it. There is 8 people including fina and me. We all has agree untuk sewa 2 taxi car…we will go tomorrow morning…ok, get back to room and stat packing the things.


12.50A.M…my friend knock my door…Ok, nak apa pulak mamat seko nie..haha…he bring me the most beautiful news ever in that chaos situation. There is a free bus go to Ipoh just for Anak Perak. Its being provided by Yayasan Perak and MPPUUM….Thanks a lot Allah, at last…I can go back to Ipoh free….hahaha….syok habis…so, malam to jugak…aku perabiskan kreaditku untuk tell all the Peraks that there is free bus for use..hahaha…for sure we all so happy with that..dah ibarat orang mengantuk disorokkan bantal pulak kan….;p


Ok, what happen on the next day. Its 2pm…we all should at the parking site at the mall before 2.30pm…hem…dengan semangat wajanya..aku berjinjit beg gedabak dengan perasaan gumbira dapat balik ke rumah..wahahhahaa…free pulak tu…sampai je kat sana…erkkk….3 orang baru…aiiyaa…xpe la..


Kitorang just stay and wait kat sana…sejam..dua jam..tiga jam…perhh…the bus still x datang…so, dah naik kebas bontot-bontot menanti nie…nak mengamuk tak boleh…bas free..hahaha..so just wait with passion je la…;p…emm, almost 6pm…at last, the bus has arrive at uum..tottaly lega..sangat-sangat syukur…dah nak gerak la kiranya nie…naik la bas…erkkk…sejam sudah???...why the bus still tak gerak-gerak..ape kes pulak…huhuhu…nak tau ape kes, nie kes die..the drive need a rest for a while and they had a drink at the café first..perhhh….sabo je la…ok2…just enjoy your time pak cik…we all just wait in here…asalkan nanti bila drive selamat, tak mengantuk ye..and for sure..please..we all want to go back home…wawawaaaaa……


Aku and other members was separate on that moment…we all naik our own bus…bus was provided for each destination…so, there is no need all student to go to ipoh and then buy the bus ticket again to go to other destination…hehe….nice…Ok, the bus gerak now…sangat happy and truly extrymly tire ok…jalan sangat-sangatla sesak..sakit hati betoi….nasib la dalam bas ada tv, so boleh la usha-usha kejap..hahaha…ok, the journey was unbelievable , just imagine nak balik ipoh…take almost 10 hours..wawawaaaa…so lambat….sampai awal pagi kot..hem, hentam la labu, janji sampai…


At last..now, im in home sweet home already….want to sleep now..haha….sangat-sangat penat…tak terkata….nie bawak balik buku belambak..ntah baca ke idak la aku nie nanti…hahahaha…nasib la, hanya masa n waktu yang bakal menentukan…


Happy holiday guys…and don’t forget….study too (peringatan untuk aku jugak)…exam x lepas lagi…wawawaaaaaaaaaaa……….

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...