kerja gila

Monday, December 20, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments

Kerja Gila…..Kepenatann……..
Jam 6.30 pagi…wahhh…malas betul rasanya nak bangun, nasibla hari nie ada misi yang perlu diselesaikan. Hari nie aku akan jadi sukarelawan untuk mengambil ibu arif..(mber aku) kat sahib perdana. Mak dia datang cos arip kne masuk wad. Operation semalam. Dia punya tisu perut terluka n usus die terkeluar ckit, so kne tampal blik la kirenye nie..Nie semua gara2 die jadi WIRA MERAH time majlis perasmian XPO KONVOKASYEN KE-23 UUM….huhuhuu..(minggu yg meletih n meloyakan)
Ok, back to my story..emm, ngan gigihnye ak gerakkan jugak la badan nie…ye la, cik Fina (BFF) ak terbaek punya jalan kaki dri TM ke TNB,,(kire jauh la sgt, ak pun malas)….punya la rajin die sgup gak dtg kat TNB smta2 nak jd driver…tq sgt2 kat Fina, klu xde die, mesti parah la…
Jam 7.30 pgi, aku, fina n fadz gerak ke sahib perdana…perhh..perjalanan mmg teramatlah memenatkan. Bayangkan, kami kne jalan jauh suit..lalu ikut kodian, sanglang, arau, erhhh…macam2 lokasi la…nie semua gara2 BANJIR yang teramatla buruk (time aku nulis nie pun still banjir). Tp, nak tak nak, nak wat cam ne kan, gerak jugak la…ye lahm time nie, mber susah..mne la tau, esok lusa aku plak yang susah…diorg plak bantu aku…kan2…
Sepanjang perjalanan aku ada jugak wat rakaman amatur ttg situasi banjir kat lokasi2 tertentu. Boleh dikatakan mmg Kedah dah lumpuh…Banyak kedai2 tutup, jalan mmg banyak tak boleh lalu, just kenderaan besar je boleh…n for sure..kami bertiga teramatlah bosan n keletihan…(baru time pagi)
Jam 9.30 pagi…sampai jugak kat Sahab Perdana…jemput ibu arif n terus ke hospital. Ok, aku takde la plak snap pix hospital tu…emm, bg aku hospital tu mmg moden, ye la..hospital baru kan..cantek lagi….(nurse2 pon semua comel2..hahaha)…kira selesa la…hemm, bila la ipoh nak wat hospital baru cam kat kedah nie….hahahaha…Ok, kitrg sampai kat Hospital dlm jam 10 cam tu…time melawat 12.30 tghari…so bayangkan bertapa tensionnye kitrg duk mnghadap muke masing2…aiiyaa…jemu x terkira…ak, fina , fadz n adik arif lepak kat café..makan pe yg patut n try wat gler2 tuk hilangkan boring….sampai saat n ketikanya, kitrg dpt gak jmp arif..
Ok, arif sihat…dah boleh keluar petang tu jugak..time kitrg sampai die still tduduk kat atas katil hospital, but still cam biasa arif mmg kejam mgenakan ak je…xpe2…huhuhuhu…emm…dlm jam 1.30 ak n fina kena gerak balik ke UUM….(jalan jauh kot)…y??...sebab nak ambil surat pengesahan yang mnyatakan c arif nie student UUM, so nt xde la kne byr sbrang fee kan…aiiiyaa….penat2…Fadz pulak, kne ikut fmily arif sb fmily die x tau jalan nak ke rumah sendiri n nak jalan blik ke hospital…myb semua pakat baru kan…hahaha.(nasib fadz org kedah…;p)
Perjalanan aku ngan fina bermula kembali…aku ngan fina nak cuba nasib lalu ikut laluan biasa iaitu lalu ituk jitra, but…hemmm….x kesampaian…Banjir…Banjir…Banjir…n kami kene patah balik…wawawaaaaa…mmg penat tak terkira…Kitrg terpaksa jugak lalu ikut kawasan jauh tadi..nak wat cam ne, kene jugak..redah…n beberapa kali jugak aku n fina kesesatan sampaikan ada sekali tu aku n fina nyaris2 tengelam ditengah2 air banjir yang deras…perhh..tuhan je la yang tau bertapa berdebarnye hati kami berdua…mmg betoi2 panik…just imagine, if the car stop time tu…perhh…for sure kitrg mati akal…ye la, duit bayak dah habis bayar minyak, n then the car plak nak buat hall( but nsib baik tak..hehhe…)…perh….mau mngis time tu…ehhehe
Kami teruskan perjalanan, kali nie laluan tadi mmg betoi2 menguji kesabaran kami berdua. Trafik jem yang teramatlah teruk,….dah macam nak raya dah…sesak tak terkira, kreta, moto, lori n bus…semua lalu kawasan yang sama…..wawawaaaaaaaaaa….mmg mngis….But, Alhamdulillah…sempat n selamatla jugak kami sampai kat UUM n kat sana Hidayah aka Angie dah tgu kat café..die kasi kertas yng mnyusahkan tu…..sempat beli air…baru minum 2,3 tguk…dahhhh………..kami PATAH BALIK KE ALOR STAR…………..waaaaaaaaaaaaaaaaa….giler betoiii………sabar je lah……
Perjalanan untuk kali yang ke-3, agak siot…punyalah rancak mnyembang ngan Fina gedik..tup2, sedar2 kami sampai kat JITRA……..whattt????...ini la lokasi yang kami elakkan (kawasan banjir pling buruk)…but situ jugak kami lalu…perhhhhh…patah balik…hemm..nasib2….n lastly, jumpa jugakla laluan asal setelah beberapa kali bertanya arah kat orang sekitar situ…hohohohoho…mmg agak merimaskan…Cian kat cik Fina, yela, die je yg drive….ak plak…hohoho…xde lessen lg weii…(hope sem depan wajib ambil lessen),,,,,,
Setibanya d hospital…muka kami berdua mmg x bermaya sesangat2….n panas hati toi ble disergah x mandi oleh budak x betoi…hahahaha…sabo je la…nak wat cam ne, aku n fina..p jumpa fadz yg sedia mklum mmg dah mcm org x bermaya….hahaha(semua pakat x larat suda)…ak n fina bergegas ke tandas….cari tisu…betulkan rambut…tudung…makeup semua….wahahhaahhaha…..n sempat jugakla curi2 minum air milo n mkn roti..alas perut kami yg kelaparan teramat sngat (dr pg sorg pun x makan).
Stel semua, tgu arip kluar dr hospital….kami bertiga tros p cari makanan…mmg lapar…b4 that, aku n fina bli tiket nak balik after exam..hoorayy…emm, x lupa…no plat kreta hilang looorrr…myb hilang time aku n fina redah banjir td kot…(situasi yg teramat mencemaskan)…ok..makan2…then tros gerak balik uum.
Jam 11.55pm……..wahhhh…pecottttttttt….tepat jam 12.00am, sampai kat gate uum, nsib sempat..if not, kne denda rm50 sorg kot…duit kami dah habis la …huhuhuhuhu…..esok paginya, aku, fina n fadz awal2 da bgun crikan srapan tuk fmily arip n for sure wajib ganti balik no plate krete yg hilang tu…if not, mau melenting tuan punye krete..(krete sewa)..hahahaha…..Ok, kepenatan teramat la sgt…..dah ibarat balik dr UUM, ke Ipoh, ke UUM balik…n then tros ke Ipoh……….penattttttttttt…wawawaaa…..but, nice memory…hemmm…semua sebab engkau Arippp…aiiyaaa.

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...