Kejamnya manusia…

Monday, December 20, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments



Hemm…macam mana nak mula. Ok,actually now nizam tengah mengalami kesakitan kat kedua bahagian tangan…so, memang agak hampeh la..nak luruskan tangan pun tak boleh…huhuhuh..memang sesangat la sakit hati…duk bengkok je..huhuhu..dah macam ape dah…sapu la minyak angin, but still, emm, hampeh toi..apela nasib..aiyaaa…ok, about this time title…kejamnya manusia..macam nie…kan nizam tengah sakit sekarang nie kan, nizam mengadu la kat mak nizam cakap sensaranya…aiiyaa..(manja2 sikit..hehehe)…and the she stat the story..dekat tempat kerja mak nizam, ada la sorang pak cik nie, mak nizam cakap sedara family jugak..tapi tak tau la sedara yang sebelah mana kan…ok..pak cik nie mak nizam panggil pak long…
Here the story begins, actually, a few years ago before we all meats together back, pak long kena buatan orang…guna-guna orang cakap..or kalau x paham lagi..ilmu hitam..the black magic…huhuhu..sihir kot…nie semua gara-gara sifat hasad dengki and jeles manusia terhadap orang lain. Mak nizam cakap, before this pak long dah sihat dah..elok dah pun…tak de masalah apa-apa…but recently he look like somebody else, hie eye always just stare at others and just look like nak terkam orang..tak ke menakutkan tu…so, for sure la his wife suspect that this voodoo happen back..aiiyyaaa…kejamnya manusia..
If we think and look back, ada tak sesiapa pernah terbaca or terdengar dekat newspaper that the animals use a voodoo to others animals…x pernah kan…so…whos the animals now???....for sure kita boleh agak kan…kalau kita nak cakap, binatang tu tak ada nafsu or akal..abis, kenapa before this ramai yang bila marah-marah akan cuba kaitkan dengan binatang….hahaha…nafsu binatang la..hape la…tapi padahal, binatang tu takda kes pun..dah memang lumrah binatang nak bernafsu binatang…so pi kejadah haram diorang la kan…buat apa kita pulak yang nak sibuk-sibuk pening kepala…dah tu siap buruk-burukkan diorang lagi..ape kes???
If you guys like me, as a muslims, we have our nobel quran right, so dah terang lagi bersuluh dalam tu ada cerita tetang semua perkara…tak payah nak pening-pening la, kita tau yang manusia is the best creation from Allah S.W.T….so, kita sememangnya patut bersyukur untuk itu, kita diciptakan cukup sifat..ada nafsu, ada akal, ada itu ini…tapi….ape kes…semua pakat nak memuja ciptaan kelas bawahan (setan, jin,iblis)….padahal diorang yang patut takut and malu dengan kita…hemm…bodoh toi….kejam kan manusia nie…ape kes…
Hehe..so what..had you guys get it what im trying to say now…we all just hamba je..so tak payah la nak berlagak sombong…nanti dekat sana semua pakat tunduk malu dengan perbuatan masing-masing. Macam kes bomoh-bomoh orang nie…hemm..macam-macam, tak terpikir ke…kalau die jeles kat orang yang dibomohnya, bila orang tu dah mampos or what so ever, still has somebody that more good than he right…so, pakat-pakat tak payah nak berlagak, taubat nasuha la semua ya….
Huhuhu..ape yang penting sekarang, my hand..wawawaaaa….sakit nie, bila boleh baik ntah..huuhuhu..sensara la jiwa…bangun tidur sakit nak mampus..kena guna otak kanan nie, kawal kesakitan…sabar-sabar…nie maybe just dugaan or maybe jugak pembalasan diatas dosa terdahulu…so, at least, nizam kena bersyukur jugak kan…Allah sedang ingatkan…jagalah kesihatan anda…hehehe….

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...